224 milyon dolar yatırım alan Solarisbank, rakibi Contis’i satın aldı

Berlin merkezli ve Alman lisanslı teknoloji şirketi Solarisbank, 1,65 milyar dolar değerleme üzerinden 224 milyon dolar D serisi yatırım aldığını duyurdu. Finansman, şirketin API destekli bankacılık sistemini genişletmek için kullanılacak.

Avrupa’nın önde gelen Berlin merkezli bankacılık hizmet platformu Solarisbank, API tabanlı bankacılık sistemini genişletmek için 1,65 milyar dolar değerleme üzerinden 224 milyon dolar D serisi yatırım aldı.

Yatırım turu, Decisive Capital Management liderliğinde, Pathway Capital Management, CNP ve Ilavska Vuillermoz Capital katılımlarıyla tamamlandı. BBVA, Vulcan Capital, HV Capital ve Yabeo Capital gibi mevcut yatırımcılar da tura katılım sağladı.

Solarisbank, küresel markaların ve dünyada hızla büyümekte olan fintech’lerin kendi finansal hizmetlerini sunmalarını sağlayan Alman bankacılık lisanslı bir teknoloji şirketi. API üzerinden erişilebilir bir bankacılık sistemi aracılığıyla finans sektörünün eğilimini yönlendiriyor. Yaklaşık bir sene önce 67,5 milyon dolar yatırım alan Solarisbank’in değerlemesi, neredeyse beş kat yükselerek bu sene 1,65 milyar dolara yükseldi.

Bir sene içerisinde tüm teknoloji yığınını AWS bulutuna taşıyan şirket, tüm ortaklarını ise kendi geliştirdiği bankacılık sistemine taşıdı. 2016 yılında Almanya‘da hizmetlerine başlayan Solarisbank, geçen yıl İtalya, Fransa ve İspanya‘da da faaliyet göstermeye başladı.

Şirket, aldığı bu yatırımla birlikte bu alandaki güçlü rakibi Birleşik Krallık merkezli Contis‘i satın aldığını duyurdu. Solarisbank CEO’su Roland Folz, bu satın alımın şirketin Avrupa’da hizmetlerini artırmasına ve Asya’ya ilk adımlarını atmaya başlamasına yardımcı olacağını vurguladı. ABD’yi henüz bu listeye ekleme planlarının olmadığını belirtti.

Folz, “Son 12 ayda azimli ekibimiz iddialı genişleme yolculuğumuzda önemli önemli dönüm noktalarına ulaştı. Finansman, onların olağanüstü çalışmalarının sonucudur ve finansal hizmetlerin yaşamla kusursuz bir şekilde senkronize olduğu bir dünya yaratma vizyonumuzu daha da güçlendirecektir” açıklamasında bulundu.

Güncel İçerikler