Alphabet, endüstriyel robotlar için yazılım geliştirecek Intrinsic adında yeni bir şirket kuruyor

Google'ın kurucu şirketi olan Alphabet endüstriyel robotlar için yazılım geliştirecek Intrinsic adında bağımsız bir şirket kuruyor.

Google’ın ana şirketi Alphabet, endüstriyel robotlar için yazılım geliştirmeye odaklanacak Intrinsic isimli yeni bir şirket kurmayı planladıklarını duyurdu.

Alphabet’in alt kuruluşu olan X Development LLC (önceden Google X) Başkan Yardımcısı ve Moonfruit CEO’su Wendy Tan-White, ilk adımlarını attıkları şirketi bir blog yazısında tanıttı. Tan-White, “Dünyanın her yerinden insanların hayal gücüne ve girişimciliğine ilham veren platformlar yaratmada oynadığım rolü seviyorum ve yakın zamanda benzer bir fırsata adım attım: yeni bir Alphabet şirketi olan Intrinsic’e liderlik ettiğimi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum” sözlerine yer verdi.

Yapılan açıklamaya göre İngiliz teknoloji girişimcisi ve yatırımcısı Tan-White’ın Intrinsic CEO’su olması bekleniyor.

Yeni şirket, milyonlarca daha fazla işletme, girişimci ve geliştirici için endüstriyel robotiklerin yaratıcı ve ekonomik potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefliyor. Tan-White, robotların “kullanımı daha kolay, daha az maliyetli ve daha esnek” olduğunu vurguladı.

Robot algılama, öğrenme ve adaptasyonda keşifler

“Son birkaç yıldır ekibimiz, endüstriyel robotlara görevleri tamamlarken algılama, öğrenme ve otomatik ayarlamalar yapma yeteneğinin nasıl verileceğini araştırıyor, böylece robotlar daha geniş ayar ve uygulamada çalışabiliyorlar” sözleriyle Alphabet ekibinin endüstriyel robotlara yönelik çalışmalarını anlatan Tan-White, “X bünyesinde teknolojimizi geliştirdikten beş buçuk yıl sonra, artık bağımsız bir Alphabet şirketi olmaya hazırız” dedi.

Şirket, işe alım sürecine başladıklarını da belirtti. Intrinsic, başkalarının ekonomik ve yaratıcı potansiyelini ortaya çıkaracak yeni teknolojiler geliştirmeye hevesli olan yapay zeka uzmanı, yazılım mühendisi ve robot uzmanlarını birlikte çalışmak için iletişime geçmeye teşvik ediyor.

Tan-White, Intrinsic CTO’su Torsten Kroeger, Engelberger ödüllü Martin Haegele, robotik yenilikçi Rainer Bischoff ve takviyeli öğrenme uzmanı Stefan Schaal ile birlikte çalışma ayrıcalığına sahip olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Güncel İçerikler