Türk Telekom’un hızlandırma programı PİLOT’un 9. dönemine seçilen 18 girişim

Türk Telekom, yenilikçi fikirleri olan girişimleri destekleyerek, girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda, Türk Telekom tarafından Türkiye’de hayata geçirilen ilk kurumsal girişim hızlandırma programı PİLOT’un 9. dönem girişimleri belli oldu. Ağırlıklı olarak yapay zekâ odaklı, nitelikli ve özgün teknolojiler geliştiren ekiplerin oluşturduğu 18 girişimin her birine 200’er bin TL nakit desteği verilecek.

Yeni dönemde programa katılacak girişim sayısını ve verilen nakit desteğini artırdıklarını ifade eden Türk Telekom Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu şöyle konuştu: “Türk Telekom olarak hedefimiz, ilk günden bu yana, girişimcileri desteklemek, girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve girişimlerle iş birliği yaparak müşterilerimize yenilikçi ürün ve hizmetler sunmak. PİLOT ile girişimlerin en çok ihtiyaç̧ duyduğu, nakdi sermaye ve mentor desteğini bir arada sunuyoruz. Girişimlere aynı zamanda Türk Telekom ile iş birliği fırsatı, eğitimler, iş bağlantıları ve yatırımcılara erişim imkânı sağlıyor, TT Ventures ile yatırım yaparak girişimleri büyütüyoruz. Bu yıl itibarıyla PİLOT programına katılan ekipler arasından seçilenler, dünyanın en büyük inovasyon platformu Plug&Play’in 4 haftalık ABD programına katılma fırsatına da sahip olacaklar. Seçilen her bir girişimi gönülden kutluyorum.”

PİLOT’a seçilen 18 girişim:

Adnsafe: Markaların dijital reklamlara harcadıkları bütçeden maksimum verim almalarını, reklam sahtekarlığına (adfraud) maruz kalmamaları ve reklamlarının daha fazla görünür olmasını sağlayan bir raporlama hizmetidir. Bütün dijital kampanyalarda kullanılabilen Adnsafe, markalara, reklamların kullanıcı ekranında ne kadar yer kapladığını, gerçek kullanıcılar tarafından reklamın görülüp görülmediğini, reklamın doğru domain ve uygulamalarda yayınlanıp yayınlanmadığını, reklam sahtekarlığına maruz kalınıp kalınmadığını ve buna benzer daha bir çok veriyi detaylı bir şekilde raporlama imkanı sağlar.

Agrovisio: Zirai bilgiyi, iklimi, uydu görüntülerini, yapay zekayı harmanlayarak sürdürülebilir tarımsal üretimi destekleyen akıllı tarım uygulamasıdır. Tarım işletmeleri ve tarıma dayalı sanayi kuruluşları Agrovisio ile yıl boyunca tarla tarla ekili alan, rekolte, hasat zamanı, ürün sağlığını gözlemleyerek üretim risklerini yönetir ve karlılıklarını arttırır.

Arcanor: Mobil uygulamalardan konum bilgisi alarak piyasa rekabet analizlerinin ve reklam hedeflemelerinin yapılmasını, verinin veri tabansız bir şekilde düşük maliyetlerle işlenmesini sağlayan çözümdür. Arcanor çoklu boyutlu veri kaynaklarını işleyerek şirketlere eyleme geçirilebilir veriye dayalı karar almalarını, yapay zeka ve derin öğrenme projelerini geliştirmelerini sağlayan veri servisleri sunar.

Barty: Döngüsel ekonomide ürünlerin teknoloji ve makine öğrenme algoritmalarıyla yeniden kullanımına olanak sağlayan bir yeşil fintech girişimidir. Barty bireysel kullanıcıların eşyalarını tokenize edebilmelerini, makine öğrenmesi ile değerlemesini ve böylece ücretsiz ayrıca hızlı bir şekilde el değiştirmelerini sağlar.

Bluedot: Şarj istasyonu sahibi SME’lerin istasyonlarını yönettiği, elektrikli araba kullanıcılarının da kendilerine en yakın şarj ünitesini görüp online ödeme ile şarj işlemi gerçekleştirebildiği çözümdür. Bluedot, elektrikli araba kullanıcılarının şarj deneyimine eğlenceli ve uygun bir şekilde ulaşabilmelerini; istasyon sahiplerinin de yeni nesil araç sahipleriyle etkileşim kurmasını sağlar.

Cameralyze: Teknik bilgi gerektirmeden kurumların sürükle-bırak teknolojisiyle mevcut iş akışları üzerinden işe özel yapay zeka destekli iş akışı çözümü oluşturabildikleri platform çözümüdür. Cameralyze ile teknik olmayan kullanıcılar endüstriyel süreçlerde yapay zeka tabanlı iş akışlarını herhangi bir koda gerek olmadan tasarlayabilir, süreçlerin performans iyileştirmesini ve kalite kontrolünü yapabilir, müşteri ve ziyaretçi deneyimini kontrol edebilir, ayrıca çalışan performansını ve iş güvenliğini takip edebilecekleri süreçleri oluşturmalarını sağlar.

Co-one: Yapay zeka tabanlı oyunlaştırma destekli, kollektif veri açıklama servisidir. Co-one, yapay zeka çözümleri sunan firmaların ürünlerini geliştirmeleri için gereken verilerin en doğru ve en hızlı şekilde etiketleyebilmek için yapay zeka tabanlı veri açıklama hizmeti sunar.

Costifier: Mevcut üretim verilerinden makine öğrenmesi yöntemleri ile üretilecek veya ürettirilecek ürünler için yüksek doğrulukta (>%90) ve hızlı (1-2 saniye) maliyet tahminlemesi yapan ve %15’e kadar verim artışı sağlayan bulut tabanlı (SaaS) bir yazılımdır. Costifier, firmaların teklif verecekleri ürünler için düşük teklif vererek zarar etme veya yüksek teklif vererek işi alamama problemini çözerken tedarik zinciri yönetimi yapan müşteri firmaların ise uygun tedarikçi seçimi yapmalarına destek olmaktadır.

Counterfake: İnternette ve sosyal medyada satılan sahte veya taklit ürünleri yapay zeka destekli akıllı algoritmalarla bulup ayrıştırıp ve bunları marka sahiplerine haber vererek kaldırılmasına destek olan web tabanlı bir marka koruma hizmetidir. Counterfake ile markalar, görüntü işleme, derin öğrenme ve teknik analiz modüllerini barındıran algoritmalar ile tüm internet ve sosyal medya platformlarında hızlıca, hatasız yaptığı sahte risk analizi ile sahte ürünleri arama, bulma ve kaldırma sürecinin hız ve verimini arttırabilir, full otomatik ve akıllı süreç sayesinde etkili bir şekilde sahtecilerle mücadele edebilirler.

Earnado: Firmaların SEO, sosyal medya ve reklam yönetimi yapmalarını; algoritmalar ile pazarlama kararları vermesini sağlayan karar destek çözümüdür. Earnado ile firmalar dijital pazarlama ile büyüyebilmek için Google, Facebook ve rakiplerden aldığı veriler ile yol haritaları oluşturabilir, aksiyon alabilmek için kararlar destek sistemini kullanabilir ve “Earnie” adı verilen online çalışanlar ile aksiyonları hayata geçirebilirler.

emoty.AI: Görüntü işleme tabanlı duygu durum analizi, göz takibi ve nabız tespitine yönelik otomatize çıktılar sunan yapay zeka destekli nöro teknoloji platformudur. emoty.AI, şirketlerin müşterilerini daha iyi anlayabilmelerine yönelik çözümler sunarak pazarlama faaliyetlerinin performansını artırmada yardımcı olur.

Feedgage: Müşteri geri bildirimlerini tüm ortamlardan toplayarak, yapay zeka-doğal dil işleme yetkinliği ile aksiyon alınabilir çıktılara dönüştürebilen yeni nesil bir SaaS müşteri deneyim çözümüdür. Her boyuttan işletmenin, müşteri deneyimi/memnuniyetini ölçümlemek için verileri tüm kaynaklardan (yorum-inceleme siteleri, pazar yerleri, uygulama mağazaları gibi) toplar, topladığı verileri dikeylere özel yapay zeka modelleri ile analiz eder, müşteri bağlılığını arttırır ve yeni müşteri kazanımını sağlar.

Freightest: Lojistik ve dış ticaret firmalarını tek bir platformda birleştiren bir tedarik zinciri yönetim platformudur. Freightest ile firmalar navlun teklifine ulaşma ve değerlendirme sürelerini günlerden saniyelere düşürürken anında navlun teklifine ulaşabilir, fiyat karşılaştırması yapabilir ve yüklemelerini tek bir platformdan takip edebilirler.

MYTH.AI: Moda, tekstil, oyun alanında desen ve doku tasarlanması alanında tamamen insana bağlı olan, 4.0 sanayi sistemlerine uygun olmayan bir süreci teknoloji ile dijitalleştirmektedir. MYTH.AI, kurumun oluşturmak istediği ilham verici desenlerden yola çıkarak kurumların her daim “yeni” ve benzersiz desenler üretmelerini, insana bağlılığı azaltarak zaman ve para tasarrufu yapmalarını ve kullanım kolaylığı ile değişen trendlere hızlıca adapte olmalarını sağlar. İlham olarak kurumların sezon / trend /kurum kültürü /dönemsel farkındalık/ lansman/ promosyon/ film karakteri/ oyun karakterine göre odaklandıkları ilham panolarını kullanıyoruz.

NeSatılır.com: Online pazaryerlerinde satış yapan ve yapmayı hedefleyenler için geliştirilmiş bir yazılım setidir. Satıcıların, milyonlarca üründen oluşan veritabanı ile en çok satan ve en karlı ürünleri bulmasına, analitik araçlar ile rakiplerinin önüne geçmesine ve satışlarını artırmalarına yardımcı olan NeSatılır.com, e-ticaret için tüm ihtiyaçları tek bir çatıda toplamaktadır. NeSatılır.com, online pazaryerlerindeki ürünlerin tahmini satış, günlük fiyat, stok, görüntülenme, favori, yorum, değerlendirme, kategori ve aramalardaki sıralama değişimlerini takip eder ve analiz imkanı sunar ve ücretsiz entegrasyon hizmeti ile e-ticaret operasyonlarının kolaylıkla yönetilmesine yardımcı olur.

surfvis.ai: Üretim sektöründeki firmaların derin öğrenme destekli deflektometri ürünü ile 3 boyutlu kalite kontrol yapmalarını sağlayan çözümdür. surfvis.ai, otomotiv ve beyaz eşya sektörü başta olmak üzere firmaların üretimdeki parça yüzeylerinde oluşan istenmeyen çizik, göçük, yırtık, delik, çukur gibi anomalileri deflektometri ve derin öğrenme teknikleri ile çok yüksek hassasiyetle ve hızlı bir şekilde tespit etmelerini sağlar.

Wallids: Gelen istekleri analiz ederek ve kötü niyetli olanları diğerlerinden ayırarak atak anında haber vererek atağın yapısını öğrenip sistemden uzak tutarak şirketleri veri çalma amaçlı ataklardan koruyan bir siber güvenlik çözümüdür. Wallids, kullanıcıların sistemine 5 dakika içerisinde kurulur, sadece 50 ms gecikme süresi ile sitelerini yavaşlatmaz ve yanlış pozitif zararını ortadan kaldırır. Böylece şirketler sıfır siber güvenlik bilgisi ile para veya müşteri kaybettirmeyen bir siber güvenlik çözümü kullanırlar.

XENA VISION: Kameralardan gerçek zamanlı acil durum tespiti yapan, 1000 ve üzeri kamera için çalışabilen yapay zeka destekli, otonom video gözetleme ve tehlikeli davranışları tespit eden video analitik çözümüdür. Bulut ve onpremise ürünleri KVKK uyumlu ve yüksek güvenlikli Xena Vision, havalimanı gibi geliş alanlarda saldırı, şiddet, acil durum; yollarda ve otonom araçlarda ise kaza tespit ve kazadan sakındırma konularında kendi algoritmalarıyla ürünleşmiştir (Multicamera-Multiview-E2E Encrypted).

PİLOT’a seçilen 18 ekip, program süresince geniş mentor ağına, büyük yatırımcılara ve Türk Telekom’un iş bağlantılarına erişim olanağı bulacak. Ekipler ayrıca program süresince çeşitli eğitimlere katılacak; ofis alanı, teknoloji alt yapısı, mobil iletişim paketi ve tanıtım desteği alacak. Program sonunda 18 girişim arasından seçilecek ekipler, dünyanın en büyük inovasyon platformu ve girişim sermayesi platformlarından Plug&Play’in 4 haftalık Amerika programına katılacaklar. Bu sayede, fikirlerini dünya çapındaki yatırımcılara tanıtma ve global şirketlerle iş birliği yapma imkânı elde edecekler.

Türk Telekom bugüne kadar PİLOT mezunu 73 girişime toplamda 5 milyon TL’nin üzerine nakit desteği verirken, mezun girişimler geçen yıl 850 kişiye istihdam sağladı ve 60 milyon TL ciro elde ettiler. Mezun girişimlerden 31 tanesi yatırım aldı.

Güncel İçerikler