OKR sistemi ile entegre iş yönetim platformu: ConectoHub

Zorlu Holding'in kurum içi girişimcilik programından çıkan ve Vestel Ventures'tan yatırım alan ConectoHub, OKR sistemi ile entegre iş yönetim platformudur.

Banu Akgül ve Mehmet Emre Akyol tarafından kurulan yerli girişim ConectoHub, OKR sistemi ile entegre iş yönetim platformudur. Hedefleri, organizasyonların yüksek katma değerli çıktı üretmesidir.

Zorlu Holding‘in kurum içi girişimcilik programından çıkıp Vestel Ventures‘tan yatırım alarak 2020 yılında kurulan ConectoHub, kurucu ortağı Banu Akgül; 100’ün üzerinde çalışanı olan şirketlerde ekiplerin yüzde 7’sinin hedeflere hakim olduğunu, çalışma hayatının %39’unda gerçek anlamda çıktı üretildiğini, kalan zamanda tekrarlayan işler yaparak katma değeri düşük çıktı ürettiğini söylüyor.

Temel amaçları organizasyonların hedeflerini merkezine alarak hedefe yönelik çalışmayı teşvik edecek, organizasyonların çevik çalışmasını sağlayacak verimli bir sistem yaratmak.

ConectoHub, organizasyonların tek platformdan agile çalışmasını sağlamak için 3 özelliği bir araya getiriyor. İş yönetim modülü sayesinde proje, görev ve takım yönetimi yapılırken; İş Yönetimi ile entegre OKR modülü sayesinde kişi-takım ve şirket hedefleri uygulamadaki projeler ve görevler ile entegre edilerek hedef ilerlemeleri otomatik olarak iş verileri ile yapılıyor.

Hem web hem de mobil uygulamaları ile her yerden işinizi yönetmenizi sağlayan platformun dört ana faydası var:

  • Organizasyondaki herkes hedeflerini ve hedeflerine erişmek için yapması gereken işleri görüyor.
  • Proje, görev ve takım yönetimi tek platformdan yapılarak verimli bir çalışma sistemi sağlanıyor
  • Hedef ilerlemeleri otomatik olarak iş verileri ile yapılıyor, yani her hiyerarşi için iş performansı şeffaf bir şekilde ölçülmüş oluyor.
  • Kişi-takım ve şirket bazında her hiyerarşide iş ve performans metriklerine anlık erişilerek erken risk tahminlemesi yapılıyor.

Özellikle pandemi sonrasında uzaktan-hibrit çalışma modellerinin artması ile birlikte verimli çalışma, dataya tek platformdan erişme büyük önem kazandı. Şirketlerde takımların ihtiyaçlarına göre görev, proje ve hedef yönetimi için birden fazla ve farklı uygulamalar kullanılıyor. Çoğu zaman da teknik olmayan satış pazarlama, insan kaynakları gibi ekipler bu tür araçların kullanıcı dostu olmayan arayüzleri ve karmaşık yapılarından dolayı kullanmayıp; mail, whatsapp ve ortak excel dosyaları üzerinden çalışmak zorunda kalıyor. ConectoHub tasarlanırken farklı yapıda ekiplerin veya şirketlerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda kullanabilecekleri esneklikte; teknik olmayan ekiplerin de kolay bir şekilde kullanabilmelerini sağlayan sade ve kolay arayüzlerle tasarlandı.

Kurumların içinden çıkarak ihtiyacı görmeleri ve kullanıcılarını merkeze almaları ile birlikte hem Türkiye’nin en büyük şirketlerinin; hem de startupların özellikle teknik olmayan ekiplerinin kullanmaya başladığı bir platform haline geldi.

Artık global bir marka olma yolunda ilerleyen ConectoHub, 13 Temmuz tarihiyle yani bugün  ProductHunt lansmanı yapıyor. Girişimi desteklemek için: producthunt.com/posts/conectohub

Güncel İçerikler