Hindistan e-ticaret şirketi Flipkart, değerlemesini 37.6 milyar dolara yükseltti

Bangalore merkezli e-ticaret girişimi Flipkart, yeni aldığı 3.6 milyar dolar yatırımla değerlemesini 37.6 milyar dolara yükselttiğini duyurdu.

Hindistan merkezli e-ticaret şirketi Flipkart, 3.6 milyar dolar yatırım alarak değerlemesini 37.6 milyar dolara yükseltmeyi başardı.

Hindistan girişimcilik ekosistemindeki açık ara en büyüğü olan bu yatırım GIC, Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investments), SoftBank Vision Fund 2 ve Walmart öncülüğünde gerçekleştirildi. Flipkart tarafından yapılan bu yatırım açıklamasıyla SoftBank, Flipkart’ın hissedarı olarak geri dönüş yaptı. Şirket, 2018 yılında 22 milyar dolarlık hisselerini ABD perakende devlerinden olan Walmart’a satmıştı.

SoftBank Yatırım Danışmanları ortağı Lydia Jett, “Önümüzdeki yıllarda Hintli tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmek üzere Flipkart’ın yönetim ekibiyle deneyimi ve ekibe olan inancı SoftBank’in yeniden yatırım yapmasına sebep olmuştur” açıklamasında bulundu.

2018 yılından itibaren Hindistan’da depolarını genişleten ve mobilyadan market ürünlerine çeşitliliğini artıran Bangalore merkezli şirket, Amazon Hindistan ile rekabet etmekte. Flipkart kitap, akıllı telefon ve kılık kıyafet satışı yapmaya başlayarak rekabetini sürdürmeye devam ediyor.

Flipkart Group CEO’su Kalyan Krishnamurthy, Hindistan’daki tüketici internet ekosistemini dönüştürmeye ve tüketicilere erişim ve değer sağlamaya kararlı olduklarını vurguladı. Krishnamurthy, tüketicilere hizmet ederken, milyonlarca küçük ve orta ölçekli Hintli işletme için büyümeyi hızlandırmaya odaklanacaklarını belirtti.

Walmart International başkanı ve CEO’su Judith McKenna yaptığı açıklamada, “Flipkart büyümesi ve potansiyeli bir bütün olarak Hindistan’ı yansıttığından harika bir iş, bu yüzden 2018 yılında yatırım yaptık ve hala yapmaya devam ediyoruz” sözlerini kullandı.

Flipkart’ın açıklamalarına göre yeni sermayenin operasyonları genişletmek ve şirketin moda, market ve teslimat programlarına daha fazla yatırım sağlamak amacıyla kullanılması bekleniyor.

Güncel İçerikler