Yakında iki yeni yatırımını açıklamaya hazırlanan Kayseri merkezli Kültepe Yatırım’ın 2021 yılı ilk yarı verileri

Teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapmak için 2019 Eylül ayında Kayseri’de kurulan Kültepe Yatırım, 2021 yılının ilk yarısında önemli yatırımlar gerçekleştirmiştir.

Kültepe Yatırım’ın ve paydaşlarının düzenlediği toplamda 22 demo günü etkinliğinde girişimlerle bir araya gelinmiştir. 2021 ilk yarısında yüzlerce girişim taraması ardından 308 girişimle görüşmeler yapılmıştır. 93 girişimle süreç ikinci aşamaya gelmiş ve 10 girişimle deep dive toplantısı yapılmıştır. Yılın ilk yarısında ART Labs, Batron Enerji, Vahaa, PackUpp olmak üzere 4 girişimin yatırım duyurusu yapılmıştır.

Not: Süreci tamamlanmış olan 2 girişimin yatırım duyurusu da yakında yapılacaktır.

Bu duyurularla birlikte Kültepe Yatırım’ın yatırım yaptığı girişim sayısı toplamda 7 olmuştur. Yatırımların ardından kısa süre geçmesine rağmen tüm girişimler ürünleri ve iş birlikleriyle birlikte önemli performanslar göstermektedir.

Anadolu’da teknoloji yatırımcılığına katkıda bulunan Kültepe Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ulukaya; yeni kurulacak olan Kültepe Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile birlikte başta Anadolu olmak üzere tüm Türkiye’deki girişimlere akıllı para desteğini sunacaklarını belirtmiştir. Kültepe Yatırım’ın network ve farklı sektörlerde ki tecrübeleriyle birlikte ticari ve teknik mentorluk, müşteri olma, iş birliği sağlama, lider yatırımcılık, demo sürecine katılma ve PoC imkânı sağlama gibi destekler sunabilecektir.

Ayrıca Anadolu’da yer alan paydaşlarla birlikte ortak çalışmalar yürütülerek girişimci – yatırımcı açısından bölgeye katkılar sunacaktır. Kültepe Yatırım daha fazla nitelikli girişime yatırım yaparak Anadolu’da teknoloji yatırımcılığını geliştirmeyi ve öncü olmayı hedeflemektedir.

Güncel İçerikler