Veri yönetimi odaklı yerli SaaS girişim Retable, 1 milyon dolar değerleme üzerinden Murat Erenay’dan yatırım aldı

Veri yönetimini güvenli, sade ve anlaşılır hale getiren yerli SaaS girişim Retable.io, ilk turda Murat Erenay'dan 1 milyon dolar değerleme üzerinden 120 bin dolar yatırım aldı.

Veri yönetimini güvenli, sade ve anlaşılır hale getiren bir Yerli SaaS girişim Retable.io, Murat Erenay’dan 1 milyon dolar değerleme üzerinden 120 bin dolar yatırım aldı.

Ayrıca FigoPara CRO’su Bulut Arukel ve Pia Grup CEO’su Okan Karaduman da bu yatırım turunda girişimcilere yardımcı oldu ve danışman kurul üyeleri olarak ekibe katıldı.

Retable’ın tam olarak ne olduğuyla ilgili daha derin bilgi vermek gerekirse, fikrin çıkış noktası, excel kullanıcıların karşılaştığı veri tutarsızlıklarını ortadan kaldırmak ve ortak bir platformda düzenli bir şekilde veri düzenlemesi yapmalarına olanak sağlamak. Google sheets ya da online excel versiyonlarından farkı doğrudan bir veritabanı gibi çalışmasıdır.

Retable’ın kuruluş hikayesi

Girişimin kurucu ortağı Melih Birim, bu fikrin ortaya çıkmasıyla ilgili:

“20 yıldır aktif olarak yazılım geliştirme yapıyorum. Son 12 yılda çeşitli girişimlerde yönetici veya kurucu olarak rol aldım. Bu süreçte Excel hayatımı kurtardı diyebilirim, çünkü Excel kadar esnek ve değişime açık bir uygulama bulamadım, denediğim diğer yazılım hizmetlerini ise kullanmakta zorlandım. Öğrenme aşaması bu zorlukların en başında geliyor. Her gün yeni bir araç veya uygulama ile karşılaşıyoruz ancak bu uygulamaları iyi kullanacak seviyede öğrenerek tecrübe kazanmak zaman alıyor ve neredeyse her seferinde zaten bildiğimiz uygulamaları kullanmayı tercih ediyoruz. Bu süreçte genellikle elimizin altında bildiğimiz bir yazılımı kullanmak kişilere daha kolay geliyor.

Elbette, bu esneklik bir yandan dostunuz iken, diğer yandan düşmanınız oluyor. Veri tipleri, güncellemeler, versiyon kayıpları gibi sorunlar karşımıza çıkıyor. “en son son son .xlsx” gibi isimler verdiğimiz dosyaların yanı sıra e-posta ile paylaştığımız aynı isimdeki excel dosyalarının bile tutarsız olması önemli bir problemim oldu. Daha sonra bu sorunu çözmek için Airtable, Clickup gibi online spreadsheet alternatiflerini kullanmaya başladım, fakat bu araçların aradığım esnekliği sunmak yerine daha çok proje yönetimi gibi alanlarda güçlü olmaya çalıştıklarını gördüm. Veri tutarsızlığı ve hücre bazlı veri formatlarından bahsetmiyorum bile. Özellikle aynı dosyaya birden fazla sayıda kişiye aynı anda düzenletme yetkisi verirseniz daha büyük sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek.

Bu saydığım sorunlardan yola çıkarak Excel’in esnekliğini bulut teknolojisiyle birleştirmeye karar verdim. İşte retable.io böyle doğdu. Öncelikli isteğim Excel kadar esnek, hızlı ve kullanışlı, aynı zamanda veri modelleme ve veri doğrulama alanlarında ondan daha yetenekli bir araç yapmaktı.

Bunların sadece benim problemin olmadığını keşfetmem, arkadaşlarıma retable.io yu anlatırken oldu. Yazılım ekibi olan bir kullanıcı iş takibi haricinde, offshore development takibini jira yerine retable.io üzerinde yapma başlamış. Daha sonra timesheet dosyalarını, basit bir insan kaynakları sistemi olarak da kullanmış. Bir diyetisyen, hastalarını retable.io üzerinden takip etmeye başladığını, onları workspace’lere davet ederek, ay ay projeler ile, haftalık tablolar üzerinden ne yediklerini ve süreci görebileceği ve başka bir yazılıma ihtiyaç duymadan ilerleyeceği işbirlikçi bir sistem oluşturmuş.” dedi.

Yatırımın kullanımı

Melih’den edindiğimiz bilgi ile bu yatırımın nerede kullanılacağıyla ilgili: “Başlangıç seviyesinde kendi imkanlarım ile ilerlediğimi belirtmek isterim. Önceliğimiz müşterilerimizin isteklerini daha çok dinlemek ve önceliklendirmek adına araştırma ve geliştirmeye yönelmek olacak. İkinci aşamada, kullanıcılarımızın sadece veri problemlerini çözmek değil, bu sistemi hayatlarını, işlerini geliştirmek için nasıl kullanabileceklerine dair yeni alanlar bulmak için pazarlama çalışmaları yapmak olacak.” dedi.

Girişimin hedefleri

Son olarak Melih “Retable.io birden fazla alanda kullanılabilecek bir platforma dönüşüyor. Bunu, retable.io’yu kullanan ve müşterimiz olan yüzlerce kişi arasında rahatça görebiliyoruz. Hedefimiz, güvenli bir veri sistemi kurarak kullanıcılarımızı bu veri karmaşasından kurtarmak olacak. Ayrıca bir yazılım geliştirici olarak, retable.io’yu bir nocode db platformuna dönüştürmek istiyorum.” dedi.

Güncel İçerikler