Hamburg merkezli girişim Localyze, 12 milyon dolar Seri A yatırım aldı

Personel yer değişimini ve sınır ötesi işe alımları destekleyen Localyze, 12 milyon dolarlık Seri A yatırım aldı.

Blossom Capital liderliğinde gerçekleştirilen yatırım turuna şirketin eski yatırımcılarından Frontline Ventures‘a ek olarak, Andrew Robb, Des Traynor, Hanno Renner, David Clarke, ve Michael Wax gibi melek yatırımcılar da katıldı.

2018 yılında üç kadın (Hanna Asmussen, Lisa Dahlke, ve Franzi Löw) girişimci tarafından kurulan ve bugüne kadar 100’den fazla ülkede 2000’den fazla çalışanın sınır ötesi işe alımlarını ve taşınmalarını kolaylaştırmaya yardımcı olduğunu belirten şirket, bunun yalnızca bir başlangıç olduğunu vurguladı. Localyze, 2021’in ilk çeyreğinde %300’lük rekor bir gelir artışı gördü. Şirketin güncel müşteri listesinde Free Now, Babbel, Thoughtworks, Trade Republic gibi şirketler mevcut.

Localyze’ın hizmet yazılımı, yönetici ve durum takiplerini otomatikleştirmek için dijital destek programları sunmasının yanı sıra, bürokratik ve stresli olabilecek personel taşınmalarını basitleştirmek ve desteklemek amacıyla tasarlanmıştır. Girişimin odak noktası Avrupa olsa da, talep olduğu durumlarda tüm dünyadan çalışana yardımcı olunuyor.

Şu anda 25 çalışanı olan şirket, yıl sonuna kadar yeni çalışma arkadaşları edinmeyi hedefliyor. Asmussen’in açıklamasına göre Localyze, tamamen dijital ve “uçtan uca destek” sunarak geleneksel personel yerleşimi ve sınır ötesi işe alım sağlayan diğer ajanslara farkını ortaya koyuyor.

Güncel olarak 120 müşterisi olan şirket, yıl sonuna kadar bu sayıyı ikiye katlamayı hedefliyor. Asmussen tarafından yapılan açıklamaya göre, şirketin çoğunlukta olan istikamet rotaları Almanya, İspanya, İrlanda ve Birleşik Krallık. 12 milyon değerindeki Seri A yatırımın şirketin yeni bölgelere genişlemesine sermaye sağlaması bekleniyor. Şirket, uluslararası yetenekler için İrlanda, İspanya, Portekiz, Birleşik Krallık ve Hollanda’da bulunan ana merkezlere odaklanacak.

Güncel İçerikler