Pine Labs, 315 milyon dolar ek yatırım alarak 600 milyon dolarlık yatırım turunu kapattı

Hindistan merkezli finansal teknoloji girişimi Pine Labs tarafından salı günü yapılan açıklamalara göre, şirket 315 milyon dolar ek yatırım alarak 600 milyon değerindeki yatırım turunu sonlandırdı. Açıklanan bilgilere göre, gerçekleşen yatırım turuna Fidelity Management & Research Company, BlackRock, Ishana, Neuberger Berman Investment Advisers ve Tree Line katıldı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında 285 milyon dolarlık yatırım aldığını duyuran şirket, şimdi ise 315 milyon dolarlık bu ek yatırımla değerlemesini 3 milyar dolara yükseltti.

1998 yılında Rajul Garg ve Tarun Upaday tarafından Hindistan’da kurulan şirketin buluta bağlı POS cihazları, işletme sahiplerine döner sermaye gibi çeşitli bazı ek seçenekler sunuyor. Şirketin POS cihazları yaklaşık 24 banka, finansal ve teknolojik ortakla bağlantıya sahip. Böylece Pine Labs bünyesine bağlı POS cihazları, genellikle bir bankayla bağlantıya sahip olan rakip şirketlerin POS cihazlarından ayrılıyor.

Pine Labs CEO’su B. Amrish Rau tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket geçtiğimiz bir yıl içerisinde Hindistan’da yürüttükleri offline ve online perakendeyi birleştirme stratejisi ve Güneydoğu Asya’daki doğrudan tüketiciye faaliyetleriyle önemli bir gelişim gösterdi. Rau, bir sene içerisinde neredeyse %100 büyüme sağladıklarını belirtti.

Pine Labs, geçtiğimiz yıllarda da satın alımlar gerçekleştirmişti. 2019 yılında QwikCilver girişimini satın alan şirket, bu yılın başlarında ise 45 milyon dolar karşlığında Güneydoğu Asya girişimi Fave uygulamasını satın aldığını duyurmuştu. Dünya genelinde 6 milyondan fazla tüketici ve 40,000’in üzerinde işletme sahibinin Fave uygulamasına erişiminin olduğu biliniyor.

Yeni yatırımcıların bu yatırım turuna katılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten şirket CEO’su Rau, önümüzdeki 18 ay içerisinde girişimin halka arz edilmesini hedeflediklerini vurguladı.

 

Güncel İçerikler