İsveçli oyun şirketi MTG, Hindistan merkezli PlaySimple’ı satın aldı

Cuma günü iki firmanın açıkladığı bilgilere göre, İsveçli oyun şirketi Modern Times Group (MTG), Hindistan merkezli kelime oyunu geliştiricisi PlaySimple‘ı 360 milyon dolar karşılığında satın aldı. Yapılan açıklamaya göre, PlaySimple, 360 milyon doların %77’sini nakit alırken, %23’ünü hisse olarak elinde tutabilecek. MTG tarafından ödenecek miktar, performansa dayalı kazanç ödemeleriyle 150 milyon dolar daha artabilir.

Bu gelişmeyle Hindistan start-up ekosistemindeki en büyük satın alımlardan biri gerçekleşti. Bangalore merkezli kelime oyunu geliştiricisi PlaySimple, 2016 yılında Elevation Capital ve Chiratae Ventures‘tan 16 milyon dolar değerleme üzerinden 4 milyon dolar Seri A yatırım almıştı.

Toplamda 9 kelime oyununun faaliyetini yapan şirket bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 83 milyon dolar net gelir elde ederek %144 büyüme sağlamıştı. Ücretsiz oyunlarının toplamda 75 milyon yüklenmesi ve günlük 2 milyon aktif kullanıcısı mevcut olan şirketin ilerleyen zamanlarda yeni oyunlar geliştirmeyi planladığı belirtildi. 

Paylaştıkları ortak bildiride, PlaySimple ekip üyeleri Siddhanth Jain, Suraj Nalin ve Preeti Reddy geliştirdikleri oyunlar ve başarılarından oldukça gururlu olduklarını dile getirdiler. Stockholm genel merkezli Modern Times Group ile Avrupa pazarına daha güçlü girmeyi ve yeni heyecan verici oyunlar geliştirmeyi hedeflediklerini de vurguladılar.

MTG grup başkanı ve CEO’su Maria Redin, yaptığı açıklamada PlaySimple’ı hızla büyüyen, son derece karlı ve önde gelen ücretsiz kelime oyunu geliştiricilerinden biri olarak tanımladı. Geçtiğimiz aylarda Ninja Kiwi ve Hutch Games’i de satın alan şirket, Hindistan merkezli kelime oyunu geliştiricisi PlaySimple’ı satın alarak GamingCo‘nun skalasını genişletmeyi ve faaliyetlerini daha istikrarlı yürütmeyi hedeflediğini açıkladı.

Güncel İçerikler