Google, aşı ve test sonuç kartlarının Android cihazlarda saklanabileceğini duyurdu

Google, Passes API özelliği ile sağlık kuruluşları, resmi ve tüm geliştiricilerin dijital aşı ve test sonuç kartlarını oluşturmalarını mümkün kılıyor.

Dünya teknoloji devi Google, yeni Passes API özelliği ile sağlık kuruluşları, resmi ve diğer kurumlardaki geliştiricilerin dijital aşı ve test sonuç kartlarını oluşturmalarını mümkün kılıyor. Passes API genellikle kullanıcıların bilet, yolcu biniş ve hediye kartlarını Google Pay’de saklamaları için kullanılıyordu. Geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre, aşı kartı ve test sonuçlarını cihazlarında saklamak isteyen Android kullanıcılarının, alışılmışın aksine, Google Pay uygulamasına sahip olmaları bir zorunluluk değil. Bunun yerine, kullanıcılar ana ekran kısayolundan direkt olarak kartlara ulaşabilecekler.

Kartlarda sağlık kuruluşunun adı ve logosunun yanı sıra kişinin adı ve doğum tarihi gibi bazı ilgili bilgiler mevcut olacak. Google’ın paylaştığı örnek aşı kartında Los Angeles merkezli Healthvana şirketine yer verdiği görülse de, henüz hangi sağlık sistemi kuruluşlarının bu projeyle ilgilendiğine dair bir bilgi verilmedi. Önümüzdeki günlerde ortaklık yapacak şirket isimlerinin belli olacağı açıklandı.

Google’ın aşı ve test sonuç kartları, yazılı kartların yalnızca dijital ortama aktarılmış kopyaları olduğundan, özelliğin herhangi bir devlet kurumuyla bağlantısı söz konusu değil.

ABD genelinde tanıtımının yapılması planlanan özelliğin, ilerleyen zamanlarda yurtdışı kullanıcılarının kullanıma da açılacağı duyuruldu. Özelliğin kullanılabilmesi için cihazlarda Android 5 veya sonraki sürümlerin yüklü olması gerekiyor. İlave güvenlik sağlayabilmek için kullanıcıların ayrıca bir ekran kilidi ayarlamaları bekleniyor.

Passes API özelliği kullanıcıların kendilerinin direkt olarak dijital aşı ve test sonuç kartları oluşturabileceği anlamına gelmiyor. Google, kart sahipleri ve geliştiricileri bir araya getirerek, kuruluşların kendi sistemlerinde bulunan verileri dışa aktarım yoluyla dijital ortama aktarabilmelerini sağlıyor.

Güncel İçerikler