Articulate, 3.75 milyar dolar değerleme üzerinden 1.5 milyar dolar yatırım aldı

2002 yılında PowerPoint eklentisi olarak kurulan Articulate, şimdi ise “e-öğrenme” uygulamaları geliştiren yazılım sağlayıcısı bir şirket.

Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Adam Schwartz‘ın 2002 yılında kendi kişisel birikimleriyle kurduğu Articulate, ilk kez dışarıdan bir yatırım aldı. General Atlantic liderliğinde gerçekleştirilen yatırım turuna Blackstone ve ICONIQ Growth katıldı.

SaaS bir girişim olan Articulate, 3,75 milyar dolar değerleme üzerinden toplamda 1,5 milyar dolar yatırım aldığını resmi olarak duyurdu.

Articulate’in asıl amacının profesyonel eğitmen olan veya olmayan herkesin uzaktan eğitim verebilmesini sağlamak olduğunu söyleyen Schwartz, şirketin bu yatırımla önümüzdeki yıllarda 10 kat büyümeyi hedeflediğini vurguladı. Articulate ile yaklaşık 10 yıldır çalışmakta olan Lucy Suros ise bu yatırımın ileride şirkete çok büyük katkı sağlayacağını düşündüklerini belirtti. Suros, online eğitim sağlayıcısı şirketlerin ekosistemde bulundukları noktaya bakıldığında, Articulate’in önünde büyük bir fırsat olduğunu söyleyerek iddialı bir açıklama yaptı.

General Atlantic eş başkanı Anton Levy, oluşturdukları ekip ve piyasada öncü olma yolundaki azim ve kararlılığının, bu yatırımın gerçekleştirilmesine büyük katkı sağladığını belirtti. ICONIQ Growth kurucu ortağı Will Griffith, uzaktan eğitimin pandemi dolayısıyla önem kazansa da Articulate’in bu hizmeti uzun yıllardır sağlayan bir şirket olduğunu vurguladı.

Suros, son 10 senede daha çeşitli bir iş ortamı sağladıklarını belirtti. Pandemi döneminden çok daha öncesinde uzaktan çalışma sistemine geçen Articulate, şimdilerde 300 çalışana istihdam sağlıyor. Önümüzdeki yıllarda bu sayının üçe katlanması hedefleniyor.

Cinsiyet eşitsizliği ve benzer sorunlara dikkat çeken şirketin, çalışma sahasında ve kullanıcılarda çeşitliliğe oldukça önem verdiği görülüyor. Uzaktan eğitim uygulamaları geliştiren şirketin bu yeni yatırımla ayrıcalıksız ve destek göremeyen sınıfların karşılaştıkları eşitsizliklere büyük bir darbe vurmayı hedeflediğini söyleyebiliriz.

Güncel İçerikler