Canlı yayın konser platformu Mandolin, 12 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli canlı yayın konser platformu girişimi Mandolin, 12 milyon dolarlık yeni yatırım aldığını duyurdu.

Pandeminin sanatçıları hayranlarından ayırmasıyla birlikte geçtiğimiz sene canlı yayın konserlerine olan ilgi artmıştı. Sanatçıların pandemi süresince farklı platformlardan hayranlarıyla etkileşime geçebilmek için gösterdikleri çaba Haziran 2020’de bir girişimcilik örneğini hayata geçirdi.

Krizi fırsata çevirmeyi başaran Mandolin kısa sürede kuruluşunu tamamlayıp canlı müziği seyircilerle yeniden buluşturdu. Şirket, kuruluşundan kısa bir süre sonra, geçtiğimiz Ekim ayında, başlangıç sermayesine 5 milyon dolar yatırım almıştı.

Canlı yayın konser platformlarının öncülüğünü yapan Mandolin, 645 Ventures ve Foundry Group gibi girişim sermayesi şirketlerinin yanı sıra, High Alpha ve TIME Ventures’tan yatırım aldı. Geçtiğimiz ay birinci yılını dolduran şirketin şimdi ise 12 milyon dolar Seri A yatırım aldığı duyuruldu.

Konser mekânlarının yeniden hayran kitleleri ve sanatçıları buluşturması tüm dünyada beklenirken canlı yayın platformlarının geleceği ise merak konusu. Normalleşme adımlarının atılmasıyla ABD merkezli Mandolin’in nasıl bir yol izleyeceği ise kısmen belli oldu. Şirket geçtiğimiz günlerde hibrit konser ve festivaller için kullanılması planlanan Live+ platformunun tanıtımını yaptı.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Mary Kay Huse yaptığı bir açıklamada bu platformun canlı gösterileri güçlendiren bir tamamlayıcı olmasını beklediklerini açıkladı. Geçtiğimiz hafta Variety ile röportaj yapan Huse, yüz yüze katılımcıların yüzde 50’sinden fazlasının mekândayken dijital olarak bir şeyler deneyimlediğini görmek istediklerini söyledi.

Pandemi sonrası normalleşme ile birlikte canlı yayın konserlerinin modasının geçeceği iddia edilse de, Mandolin’in 4000 hayranla yaptığı bir ankete göre seyirciler dijital deneyimleri tamamen geride bırakmayı düşünmüyor. Live+ platformunun seyirci ve sanatçılar için avantajlarını duyurmanın heyecanını yaşayan şirkete, pandemi sonrasında da başarılar diliyoruz.

Güncel İçerikler