Gig ekonomisiyle birlikte kimlik doğrulama ihtiyacı ortaya çıktı, böylece OnFido gibi yeni başlayan girişimler hızla artmaya başladı. Bu sorunlara beş çözüm birden üreten Avustralya merkezli kimlik doğrulama girişimidir. OCR Labs, yeni yatırımını duyurdu.
Avustralya’da kurulan ve ilk bu bölgede çalışmalarına başlayan OCR Labs, hizmetlerini ve ekibini İngiltere, Türkiye ve Avrupa’ya genişletmek için Türk yatırımcı Oyak‘ın girişim sermayesi yatırım fonunun liderliğinde 12,5 milyon Euro veya dolar cinsinden 15 milyon dolar Seri A yatırım aldığını duyurdu. Halkin Ventures da daha öncesinde tohum turuna yatırım yapmıştı. OCR Labs, dijital kimlik doğrulama, müşteri katılımı, kimlik sahtekarlığı ve mevzuata uygunluk konularında uzmanlaşan bir girişimdir.
2018 yılında Daniel Aiello ve Matthew Adams tarafından kurulan OCR Labs, teknolojisinin “kimlik belgesi optik karakter tanıma (OCR), belge sahtekarlığı değerlendirmesi, canlılık tespiti, video sahtekarlığı değerlendirmesi ve yüz eşleştirme dahil olmak üzere tek bir çözümde beş tescilli teknolojiyi” kullanıyo. Bu uygulama ayrıca; AML ve KYC düzenlemelerini de destekliyor.
OCR Labs’ın kurucu ortağı ve CPO’su Daniel Aiello, “Dijital doğrulama ihtiyacı katlanarak artıyor. Geçen yıl, yeni sektörlerden pandemi sürecini yönetmeye çalıştıkları ve şahsen çözüm bulamadıkları için taleplerde ciddi artış gördük. Hiç bir kurum, ister iş ister banka hesabı için olsun, kim olduklarını kanıtlamak için saatler harcamak istemiyor. Ayrıca kimlik hırsızlığı ve sahtekarlığa karşı korunduklarından da emin olmak istiyorlar. OCR Labs, güvenli, sorunsuz ve hızlı olacak ve dünyanın her yerindeki kimlik belgelerini tanıyabilecek şekilde inşa edilmiştir.” dedi.
OCR Labs, Birleşik Krallık’taki işe alım şirketi REED tarafından da kullanılıyor Google Birleşik Krallık liderlik ekibinin ilk üyelerinden biri olan Russ Cohn, OCR’nin Londra merkezli Uluslararası Operasyonlar genel müdürü olarak atandı.
Cohn bir yorumunda: “Matt ve Dan’in yarattığı teknoloji tamamen sistematikdir, bu nedenle arka tarafında herhangi bir insana bağlı değildir. Bu şu anda çok önemli bir teknolojidir. Pandeminin şirketler açısından hibrit çözümlere sahip olma noktasında nasıl önemli olduğunu hepimiz gördük. Bu sistem, teknolojinin kullanıcılarımıza sunulmasını ve hızını artırıyor.” dedi.
Oyak, bu yılın Şubat ayında 6 milyar TL’lik işlem hacmine ulaşan Birleşik Ödeme’ye fon üzerinden yatırım yapmıştı. Yeni yatırımlar oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.