Artboard Studio, 7 milyon dolar değerleme ile 212’den tohum yatırım aldı

Mücahit Gayıran ve Hooman Askari tarafından kurulan Artboard Studio, Türkiye'nin aktif fonlarından 212'den 7 milyon dolar değerleme üzerinden tohum yatırım aldığını duyurdu.

Profesyonel grafik ve animasyon içerikleri üretebileceğiniz, pazarlama ve marka tasarım ekiplerinin beraber çalışabildiği bir uygulama olan Artboard Studio, Türkiye’nin ilk aktif fonlarından olan 212‘den 7 milyon dolar değerleme üzerinden tohum yatırım aldı.

Mücahit Gayıran ve Hooman Askari tarafından kurulan Artboard Studio, tasarımcıların pazarlama odaklı görsel ve animasyon içerikleri üretirken ihtiyaç duyduğu özellikleri, kullanıma hazır materyalleri ve online birlikte çalışma sistemini barındıran hibrit bir platform. Bu tarayıcı tabanlı çalışma sistemi sayesinde herhangi bir bilgisayardan, güçlü konfigürasyonlara ya da dosya indirmeye gerek kalmadan tüm projelerinizi yönetebileceğiniz, aynı zamanda önceden tasarlanmış şablonlar sayesinde projelerinizi hızlıca bitirip sunum gönderebileceğiniz özellikleri de barındırıyor. Tasarımcıların en çok zamanını alan onay süreçlerini ve içerik ihtiyacını da tek bir yerden çözebiliyor.

Kurucu Ortak ve CEO Gayıran, bu yatırım turu ile ilgili: “Alınan yatırımı hem kullanıcı deneyimini hızlandırmak hem de tasarımcıların ihtiyaç duyduğu bazı temel özellikleri geliştirmek için kullanacağız. Bunların başında tasarımcıların birçok projeyi ve tasarım materyalini aynı anda kullanabileceği esnek çalışma alanı geliyor. Daha hızlı ve pratik bir kullanıcı deneyimi sunarak, tasarımcıların zamandan daha çok tasarruf etmesini sağlayacağız.” dedi.

7 yıl önce başlayan hikaye

7 sene önce Photoshop formatında tasarım içerikleri üreterek Mockup Zone ismi ile faaliyetlerine başlayan girişim, ürettiği içeriklerin daha kolay kullanılması ve Photoshop, Illustrator ve After Effects gibi karmaşık ve çok güçlü bilgisayarlara gerek duyulan uygulama ihtiyacını ortadan kaldırmak üzere Artboard Studio projesini başlattı.

2018 Nisan ayında ilk demo versiyonu Product Hunt’ta yayınlamdı ve ilk erken aşama kullanıcılarını almaya başladı. Sonrasında çok hızlı büyüme yakalayan firma birçok tasarımcı ve reklam ajansı tarafından aktif kullanılan bir araç halini aldı. 2019 yılında büyümeyi daha hızlandırmak ve uygulamanın özelliklerini geliştirip Adobe, Figma ve Sketch gibi profesyonel tasarım araçlarına rakip ve tamamlayıcı araç olmak adına global kuluçka merkezlerinden Techstars Toronto programına seçilip 2020 yılında programı bitirerek yılda 4 kat büyüme yakaladı. Şimdi de 212’nin yatırımıyla katlanarak büyümeyi hedefliyor.

Kuruculardan Mücahit, 18 yıldır profesyonel grafik tasarımcı. Artboard Studio öncesinde reklam ajansı ve online satış konularında tecrübesi bulunan Gayıran, 7 yıl önce kurduğu Mockup Zone isimli şirkette 200bin grafik tasarımcıya ürettikleri Photoshop içeriklerinin satışını gerçekleştirdi. Elde ettiği içerik kütüphanesini ve kullanıcı kitlesini, yine aynı sektörün sorunlarının çözen Artboard Studio’ya aktararak e-ticaret modelini bir SaaS projesine çevirdi. Diğer kurucu ortak Hooman ise, 10 yıl öncesine kadar UI/UX tasarımları yaparken, 7 yıl önce front-end yazılımcı olmaya karar verip yaptığı tasarımların kod kısmını da öğrenerek WordPress temaları üretmeye başladı ve onları Themeforest gibi marketplaceler’de satmaya başladı. Kazandığı tasarım ve kodlama tecrübesiyle, Mockup Zone bünyesindeki içeriği daha kolay bir arayüz sayesinde, tarayıcı tabanlı bir yazılıma dönüştürdü ve 2018’de Artboard Studio’nun ilk demo versiyonunu yayına sundu.

Farklı araçlara ihtiyaç duymadan tek platformda tüm tasarım sürecini çözme

Artboard Studio özellikle reklam içerikleri üreten tasarımcıların yaşadığı içerik ve özellik sorununu çözüyor, daha hızlı bir deneyim, farklı araçlara ihtiyaç duymadan tek platformda tüm tasarım sürecini bitirebilme, ekip oluşturup tasarım projeleri üzerinde paylaşımlar yapabilme ve onay süreçlerini hızlandıran sunum ve gerçek zamanlı çalışma sistemlerini tek bir platformda sunuyor.

Tasarım süreçleri için gerekli olan tüm ileri seviye donanımlar ve özellikler artık yeni teknolojiler sayesinde daha demokratize olmaya başlıyor, bunu en güzel örneklerini browser’da çalışan komplike uygulamalar sayesinde daha sık görmeye başladık, Artboard Studio da Google ile yaptığı özel anlaşmayla Chromebook kullanıcılarının tarayıcılarında daha hızlı ve akıcı tasarım süreçleri deneyimlemeleri için Chrome OS kullanıcılarına bir ay ücretsiz Artboard Studio kullanımı veriyor. Bu aslında güçlü tarayıcıların iyi internet bağlantıları sayesinde neler yapabileceğini de ispatlayacak önemli bir ortaklık.

Hedeflerle ilgili kurucuların yaptığı ortak açıklama ile: “Figma ve Sketch gibi daha spesifik tasarımcılara hitap ederek ürün tasarımı dikeyindeki rekabeti başka bir yönden ele alıp, sadece pazarlama tasarımcıları için özel bir çözüm üzerinde çalışıyoruz. Aldığımız yatırımla geliştireceğimiz yeni özellikler sayesinde Photoshop, Illustrator ve After Effects gibi uygulamaların hibrit bir versiyonunu, tarayıcıda çalışan ve gerçek zamanlı paylaşım özellikleri barındıran bir uygulama dönüştürerek marketing design dikeyini domine etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Artboard Studio ön tohum yatırımını 2020 yılında Techstars Toronto’dan almıştı. Şimdi de yoluna 212’yi dahil ederek büyüme sürecine büyük bir güç kattı. Önümüzdeki dönemde girişimi neler bekliyor, birlikte göreceğiz.

Güncel İçerikler