BIO Startup Program finalistlerinden GlaucoT, Start-Up Stadium’da Türkiye’yi temsil edecek

BIO Digital kapsamında düzenlenen global etkinlik Start-Up Stadium’a ülkemizden GlaucoT seçildi. GlaucoT, göz tansiyonu hastalığına kalıcı bir çözüm üretmeyi hedefliyor.

Dünyanın en büyük biyoteknoloji organizasyonlarından biri olan BIO Digital kapsamında düzenlenen ve dünyanın dört bir tarafından alınan başvurular arasından seçilen 50 girişimin projesini anlatma şansı bulduğu Start-Up Stadium’a ülkemizden yerli girişimi GlaucoT seçildi.

BIO Startup Program finalistlerinden olan GlaucoT, ilaçsız ve invasif olmayan tekniklerle nöroprotektif glokom tedavi yöntemi sunan girişimini, aralarında yatırımcıların da bulunduğu küresel biyoteknoloji ekosisteminin farklı aktörlerine anlatma imkânı bulacak. GlaucoT, geleneksel glokom tedavi yöntemlerinden farklı olarak, girişimsel olmayan nöron koruyucu bir tedavi sunuyor. GlaucoT özetle, göz tansiyonu (glokom) hastalığına kalıcı bir çözüm üretmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin ilk ve tek biyoteknoloji temalı hızlandırıcı programı BIO Startup Program’ın beşincisi Biyogirişimcilik Kampı ile sürüyor. Geçtiğimiz yıl 64 ülkeden 4 binin üzerinde şirket ve 7.260 kişinin katılımı ile gerçekleşen BIODigital öncesinde düzenlenen kampta biyogirişimciler, küresel aktörlerle verimli temaslarda bulunabilmek için ihtiyaç duyacakları, regülasyon, patent, iletişim, pazar analizleri gibi alanlarda yol haritaları hazırlamak üzere mentorlarla birlikte çalışıyorlar.

AIFD Yatırım Politikaları Direktörü Cengiz Aydın, BIODigital ilgili şu açıklamayı yaptı: “18 Haziran’a kadar sürecek dünyanın en büyük biyoteknoloji organizasyonu BIO Digital’e katılma şansını yakalayan Funktor, GlakoLens, GlaucoT, Oruba Teknoloji & İnovasyon ve Virasoft için tüm kayıt süreçlerini tamamladık. Biyogirişimcilerimizin küresel biyoteknoloji ekosisteminin farklı aktörleri ile temas etmek ve işbirliklerine yönelik birebir görüşmeler yapmak adına önemli bir fırsat yakaladıklarına inanıyoruz.” dedi.

GlaucoT, Elektronik Mühendisi Veysel Özkapıcı ve Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Abdulkadir Oduncu tarafından hayata geçirildi. GlaucoT cihazı ile göz tansiyonu hastalığına (glokom) kalıcı çözüm üretmeyi hedefliyor. GlaucoT’nin geleneksel glokom tedavi yöntemlerinden farklı olarak, girişimsel olmayan nöron koruyucu bir tedavi sunan, dünyadaki ilk tedavi yöntemi olduğunu belirten Op. Dr. Abdulkadir Oduncu, “GlaucoT ile hastaların evlerinde günlük bir saatlik özel bir gözlük kullanımıyla hastalığın gözde ve beyinde meydana gelen nöronal hasarı düzeltmeyi hedefliyoruz. Yenilikçi teknoloji ile geliştirilen GlaucoT gözlüğü göz çevresinde kişiye özel vakum ile glokomdan kaynaklanan optik sinir başındaki translaminar basıncı dengeliyor. Aynı anda 40 Hz frekansında titreşen ışık ile beyinde görme merkezindeki nöronal hasarı geriletiyor. Glokom hastalığında gözde ve beyinde biriken toksik proteinleri hedefleyen başka bir tedavi yöntemi dünyada yok. GlaucoT tedavisiyle nöronal inflamasyonu geriletmek mümkün olacak” diyor. Veysel Özkapıcı ise, 2021 son çeyreği içerisinde bu hastalığın etkilediği ve belki de görme fonksiyonunu yitirmek üzere olan hastalara kalıcı bir ürün sunabileceklerini aktarıyor.

Güncel İçerikler