Türkiye’nin ilk Paya Dayalı Kitle Fonlama kampanyası PromoSEED, hedefini yüzde 166 ile tamamladı

Sermayeyi tabana yaymak amacıyla yeni nesil bir finansal sistem olarak geliştirilen Paya Dayalı Kitle Fonlaması sistemini Türkiye’de hayata geçiren ilk platform olan Fonbulucu‘nun çıkış kampanyası PromoSEED, platoform üzerinde 16 gün yayında kalarak 250 bin TL’lik hedefini 417 bin TL ile tamamladı.

PromoSEED Biyoteknoloji A.Ş. Akıllı Bakteri Teknolojisi projesi, katılan 292 yatırımcı sayesinde çok kısa bir sürede hedeflenenin iki katı oranında fon toplamayı başardı. 60 gün planlanmasına rağmen sadece 16 gün yayında kalarak başarıyla sonuçlanan kampanya, 25.05.2021 tarihi saat 16.25 itibari ile 292 yatırımcıdan toplam 418.325 TL talep topladı. Bir başka önemli detay ise bu talebin %12,06 ’sının dokuz farklı ‘Nitelikli Yatırımcı’dan gelmesi idi. Kampanyada yatırımcıların ortalama yatırım tutarı 1.216 TL olarak gerçekleşirken dünya ortalaması olan 88 doların üzerine çıktı.

Kampanya biter bitmez bir fon girişime yeni yatırım yapmak istedi

Para toplamanın yanında girişimlerin ulusal ve uluslararası görünürlüğünü de artıran sistem sayesinde kampanya sonunda bir fon girişime 250 bin TL yatırım yapmak istediğini bildirdi. Bu yeni yatırımla kampanyada yatırım yapan diğer yatırımcıların pay değerleri de bir anda artmış oldu.

Girişimlerini kurmak veya büyütmek için finansman arayan girişimcilerin, banka kredilerine, yüksek finansman maliyetlerine ya da borçlanmalarına gerek kalmadan girişimleri için kaynak bulabilecekleri bir platform olan fonbulucu.com; tarımsal üretim gibi çok önemli bir alanda faaliyet gösteren biyoteknoloji şirketi PromoSEED Biyoteknoloji A.Ş.’nin Akıllı Bakteri Teknolojisi ürününü çıkış projesi seçerek Türkiye’nin geleceğine yönelik duyarlılığını da kanıtladı. Tarım sektöründeki dışa bağımlı yüksek teknolojik ürünleri yerli ve ülkemiz şartlarına uygun olarak üreten PromoSEED Biyoteknoloji A.Ş., geliştirdiği teknolojiler sayesinde tarım girdilerinde ciddi bir azalış sağlamak, üretim ve verimliliği arttırmak üzere faaliyet gösteriyor. Şirket, aldığı yatırım ile büyümesini hızlandıracak ve ülke ekonomisine katma değer sağlayacak çalışmalarını artan bir ivmeyle sürdürecek.

Güncel İçerikler