OlSilO: Üretim sektöründe ayrıştırma, filtrasyon ve katalizör gibi uygulamalara yeni çözüm üreten yerli girişim

Yerli girişim OlSilO; İlaç, petrokimya, gıda sektörlerinde ve ayrıştırma teknolojilerinde kullanılan gözenekli silika parçacıkların; yüzey alanı, gözenek yapısı, parçacık boyutu ve morfoloji parametrelerinin kolay kontrolünü sağlayan, yalın ve hızlı, patentli özgün sentez metodu sayesinde müşterilerine fayda-maliyet avantajı sağlayan girişimdir.

Kubilay Şahin, Prof. Dr. A. Levend Demirel, Dr. Aatif Ijaz, Dr. Annamaria Miko ve Tolga Demirel tarafından bu yıl içerisinde kurulan girişim, faaliyetlerini İstanbul’da sürdürüyor.

OlSilO’un sunduğu çözüm

Ayrıştırma, filtrasyon ve katalizör gibi uygulamaları aktif olarak kullanan ilaç, petrokimya, gıda ve kromatografi sektörlerinde sarf malzemesi olan silika tabanlı malzemelerin üretim süreçlerinden kaynaklı maliyetleri çok yüksektir. Aynı zamanda, maliyeti düşürme çalışmalarında elde edilen sonuçlarla da performans düşmektedir. Gözenekli silika parçacıkların mikron boyutunda üretilmesinin zorluğu kullanıcılar açısından fayda/maaliyet oranında düşüklüğe yol açmaktadır.

OlSilO, geliştirdiği üretim metodu ile hem düşük maliyetli hem de yüksek performanslı mezogözenekli silika parçacıklar ile kullanıcılara fayda/maliyet avantajı sunuyor.

Kurucular: “Rakiplerimizin aksine patentli üretim metodumuz, mikron büyüklüğünde gözenekli silika parçacıkların üretimini kolaylaştırdı ve maliyetini düşürdü. Aynı zamanda gözenek yapısından dolayı ayrıştırma ve molekül tutma performanslarını arttıran yüzey alanı, parçacık büyüklüğü, gözenek yapısı ve saflık gibi ürün parametrelerinin kontrolünü kolaylaştıran sentez yöntemi ile geniş ürün yelpazesi müşterilerimize sunulabilecektir. Halihazırda kullanılan silika parçacıklarla kıyaslandığında performans açısından yüksek ancak maliyet açısından düşük olacak.” dedi.

Kurucular, hedeflerle ilgili olarak: “Öncelikli hedefimiz ayrıştırma teknolojileri olsa da özgün sentez yöntemimiz ile üreteceğimiz mikron büyüklüğündeki mezogözenekli silika parçacıklar ile silikanın diğer uygulamarına uygun ürünler sentezleyerek, globalde büyük pay almayı hedeflemekteyiz.” dedi.

Girişim, Koç Üniversitesi girişimcilik merkezi KWORKS‘ün Derin Teknoloji Hızlandırma programına kabul aldı.

Güncel İçerikler