Askıda Kod: Teknik desteğe ihtiyaç duyan dernek ve kurumlar ile gönüllü yazılımcıları bir araya getiren platform

TalentGrid, Türkiye’de teknik desteğe ihtiyaç duyan dernek ve kurumlar ile, onlara gönüllü destek olmak isteyen yazılımcıları bir araya getiren Askıda Kod isimli projesini başlattı.

TalentGrid tarafından başlatılan Askıda Kod projesi; çocuk hakları, kadın hakları, hayvan hakları, eğitimde eşitlik ve doğa koruma alanlarında hizmet veren, kar amacı gütmeyen kurum ve dernekleri, yazılım ihtiyaçları doğrultusunda gönüllü yazılımcılarla buluşturan bir sosyal sorumluluk projesidir.

Yazılımcıları ve teknoloji şirketlerini, kriterlerine göre eşleştiren bir HR Tech platformu olan TalentGrid, Askıda Kod projesi ile birlikte, bu eşleştirme yaklaşımını gönüllü yazılımcılar ve dernekleri buluşturmak için de uyguluyor.

Yazılım kaynakları maliyetlerinin arttığı bu dönemde, sosyal fayda üretmeyi amaçlayan kurumların, maddi limitler nedeniyle gerçekleştiremedikleri projelerini hayata geçirmeleri, websitelerinde çalışmayan kısımları toparlamaları, kendilerini dijital dünyada daha iyi ifade edebilecekleri vitrinlerini iyileştirmeleri gibi geliştirmelere olanak sağlamak projenin ana amacı.

Askıda Kod

Askıda Kod’a nasıl destek olabilirim?

Askıdan Proje Al: Gönüllü yazılımcı başvurusu yaparak boş vakitlerinizde teknik desteğe ihtiyacı olan, çocuk, kadın, hayvan, eğitim ve doğa alanında çalışan kurumlara yardımcı olabilirsiniz.

Askıya Proje Bırak: Desteğe ihtiyacınız mı var? Sosyal fayda odaklı işinizi tanıtın, sizi gönüllü destekçiler ile eşleştirelim.

Çağımız, istediği kadar zayıf veya güçlü olsun, herkesin sesini dijital platformlardan duyurabildiği bir çağ. Paylaşım yaparak, kod yazmadan da bu seslerin daha çok duyulmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Askıda Kod’dan kimler faydalanabilir?

Askıya kod projesinden şu an için sadece, Türkiye merkezli, teknik desteğe ihtiyacı olan, sosyal sorumluluk üzerine fayda üreten dernekler faydalanabilmektedir.

Güncel İçerikler