Terminal
Terminal
Terminal
Terminal

TalentGrid: Yazılımcılar ile teknoloji şirketlerini eşleştiren platform

Yerli girişim TalentGrid, doğru ve hızlı bir aracılık yaparak yazılımcılar ile teknoloji şirketlerini eşleştiren platformdur.

Ecem Korkmaz Gelal, Erdem Gelal ve Bahar Güneş TalentGrid, Ekim 2019’da İstanbul’da faaliyetlerine başladı ancak ekip tamamen remote olarak çalışmalarını sürdürüyor.

HR Tech platformu

Teknoloji şirketleri için büyüme sürecinde doğru yazılımcıya ulaşabilmek oldukça kritik. Fakat şirketlerin çoğu bu konuda ciddi problem yaşıyor. Çünkü yazılımcı odaklı işe alım artık eskisi gibi tek taraflı, yani şirket tarafından yönetilen bir süreç değil. Artık yazılımcılar da nerede, kiminle ve nasıl şartlarda çalışacakları konusunda en az şirketler kadar seçici. Bu da işe alım yaklaşımında “seçme ve yerleştirme” yerine “eşleşme” mantığının geçerli olduğu bir yeni anlayış yaratıyor. Bu açığın görülmesi ile hayata geçirilen TalentGrid, yazılımcılarla teknoloji şirketlerini eşleştiren bir HR Tech platformu olarak faaliyet gösteriyor.

TalentGrid nasıl kullanılıyor?

Yazılımcılar TalentGrid’e üye olarak hem sahip oldukları yetenekleri hem de ilgilenebileceği pozisyonlar ile ilgili kriterlerini girebildikleri kapalı bir profil oluşturuyor. Bir şirket TalentGrid platformu üzerinde yeni bir pozisyon oluşturduğunda, girilen pozisyon gereksinimleri ile her bir yazılımcının profilinin ne kadar eşleştiği otomatik olarak hesaplanıyor.

Bu hesaplamada pozisyonun bütçesi, şirketin konumu, ekip büyüklüğü, yatırım durumu, kullandığı teknolojiler, sunduğu yan haklar gibi 20’den fazla veri noktası değerlendiriliyor. Yazılımcılar eşleştiği pozisyonları platform üzerinden görerek, ilgilenip veya ilgilenmediklerini kolayca belirtebiliyor.

TalentGrid’ın değer önerisi

TalentGrid ile:

  • Teknoloji şirketleri, aradıkları yazılımcıya eforsuz ve hızlı bir şekilde ulaşabiliyor.
  • Yazılımcılar ise, aktif olarak iş aramasa bile yeteneklerine ve belirledikleri kriterlere uyan fırsatları filtreleyerek, gürültüsüz bir şekilde iş fırsatlarını takip edebiliyorlar, ilgilendikleri bir fırsat oluşursa çok kolay bir şekilde haberdar olup görüşme sürecine girebiliyorlar. Tüm bu süreçte profillerin gizliliği her zaman korunuyor. Kişinin profili sadece eşleştiği pozisyon ile ilgilendiğini belirtmesi durumunda, ilgili şirket tarafından görüntülenebiliyor.

Girişimin kurucu ortağı Ecem: “Hem büyüyen üye sayımız hem de kurduğumuz teknik altyapı sayesinde, herhangi bir IT Recruiter veya şirketin günler, hatta haftalar harcayarak ulaştığı yazılımcılara, dakikalar içerisinde ulaşabiliyoruz. Son 12 ayın ortalamasına baktığımızda, açık pozisyonları, ortalama 28 gün içinde doğru yazılımcı ile başarıyla eşleşerek kapatabildiğimizi görüyoruz.

Rakiplerimize baktığımızda ise, büyüyen yazılımcı ihtiyacına yanıt aramak oldukça hızlı büyüyen ve rekabetin arttığı bir pazar. Global pazarda bu alanda hem işe alım danışmanlığı firmaları gibi geleneksel oyuncular hem de teknolojiyi kullanarak insan eforunu daha iyi kullanmayı amaçlayan HR-Tech şirketleri var. Türkiye’de bu alanda teknoloji ve verinin kullanımının çok düşük olması sebebiyle doğrudan rakiplerimizin yurtdışında olduğunu görüyoruz. Uzaktan çalışmanın yaygınlaşması ile beraber yazılımcılar için sınırların kalktığı bu dönemde, doğru yeteneklerin doğru şirketlerle buluştuğu global bir platform olmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kuruculardan Erdem ise: “Eşleştirme ekseninde benzerlik gösterdiğimiz Talent.io, Hired gibi global şirketlerden 2 önemli noktada ayrışıyoruz:

  1. İşgücünün ünün aktif iş aramadığı bir sektör olan yazılımda, yalnızca aktif iş arayanları değil, pasif kişileri de hedefleyebiliyoruz.
  2. Veri gizliliğinin yazılımcılar için ne kadar önemli olduğunu görerek, şirketlerin yazılımcıların profilini tarayamadığı, gizlilik odaklı bir yaklaşımla eşleşme yapıyoruz.” dedi.

Kuruculardan Bahar ise hedeflerle ilgili: “Uzaktan çalışmanın yaygınlaşması ile beraber yazılımcılar için sınırların kalktığı bu dönemde, doğru yeteneklerin doğru şirketlerle buluştuğu global bir platform olmayı hedefliyoruz. Özellikle de bizim gibi gelişmekte olan ülkelerdeki yetenekleri, dünyanın her yerinden büyüyen teknoloji şirketleriyle buluşturarak, fırsat eşitliği yaratmak da en büyük hedeflerimizden biri.”

Güncel İçerikler