Girişimcilik Vakfı Fellow Programı 2021 yılı başvuruları açıldı

Üniversitede okuyan gençlerin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve onlara bu süreçte rehberlik etmek amacıyla Türkiye Girişimcilik Vakfı tarafından düzenlenen Fellow Programı'na başvurular başladı. 14 Haziran 2021 tarihine kadar programa başvuran öğrenciler, ilham alıp network kazanacakları etkinliklere katılma, girişimcilik ekosisteminden rol modellerle tanışma, girişim elçileri olarak farklı etkinlik ve projelerde yer alma ve uluslararası girişim ağına katılma şansının yanı sıra burs alma hakkına da sahip olacak.

Türkiye’de girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve gençlere ilham vermek üzere kurulan Türkiye Girişimcilik Vakfı tarafından girişimcilik potansiyeli yüksek gençler için özel olarak hazırlanan Fellow Programı’na katılmak ve GİRVAK fellow’u olabilmek için başvurular başladı. Girişimcilik Vakfı, girişimcilik fikirlerine değil potansiyellerine bakarak seçtiği, Türkiye’nin dört bir yanından okuduğu üniversite ve bölüm fark etmeksizin tüm gençleri eşsiz bir yolculuğa katılmaya davet ediyor.

Fellow Programı’na katılmak isteyen öğrenciler, 14 Haziran 2021 tarihine kadar girisimcilikvakfi.org adresindeki başvuru formunu doldurarak başvurularını gerçekleştirebilecek. Programa, Türkiye’de ikamet edip T.C. vatandaşı olan, bir üniversiteye girmeye hak kazanmış ve kayıt yaptırmış, üniversitelerin hazırlık, 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında okuyan 17-24 yaşları arasındaki tüm gençler katılabiliyor.

Fellow Programı gençlere neler sunuyor?

Fellow Programı’na katılma şansı bulan gençler, program kapsamında ulusal ve uluslararası bir ağın parçası oluyor. Her iki ayda bir rol model alabilecekleri başarılı girişimcilerle bir araya gelerek onların hikâyelerinden ilham alma fırsatını yakalayacak olan girişimci adayları, üniversitelerinde girişim elçileri olarak görev alıyor. Seçilen fellow’ların en önemli misyonları arasında kendi çevrelerinde girişimcilik kültürünü yaymak, çarpan etkisi yaratmak ve Girişimcilik Vakfı’nın “giveback” felsefesi doğrultusunda toplumdan aldıkları destekle kazandıkları deneyimi yine toplumla paylaşarak başarıyı çoğaltmak bulunuyor. Seçim sürecini başarıyla tamamlayan fellow’lar, program kapsamında bir yıl boyunca burs almaya hak kazanıyor.

Challenger Programı

Fellow Programı kapsamında, programa başvuranlar arasında hazırlık, 1’inci ve 2’inci sınıfta okuyan, girişimcilik potansiyeli yüksek gençler Challenger Programı’nda bir araya geliyor. Her iki ayda bir online ChallengerUp’larda bir araya gelen challenger’lar, ilham verici girişimci hikayelerini dinliyorlar. Online olarak gerçekleşen ChallengerUp’larda tematik, eğitsel içerikler üzerine alanında uzman kişiler misafir ediliyor. Challenger’ların istedikleri alanlarda ve kendilerini geliştirebilmeleri için çeşitli uzaktan eğitim araçlarına ve programlarına katılımları sağlanıyor. Ayrıca, girişimcilik ekosisteminde bulunan girişimlerde veya kurumsal şirketlerde staj ve ilk çalışma deneyimleri için fırsatlar paylaşılıyor. Challenger’lar kendileri gibi özelliklere ve hedeflere sahip gençlerle, GİRVAK çatısı altında bir yıl süresince aynı toplulukta var oluyorlar.

Mehru Aygül, GİRVAK genel müdürü

GİRVAK Genel Müdürü Mehru Aygül, “Girişimcilik Vakfı olarak 7. yılımızda ulaştığımız 24 milyon gençle girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve ülkemizde girişimciliğin önündeki engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. Dünyada eşi benzeri olmayan gençlik programlarımızla her yıl yüz binlerce gence yeni bir geleceğin ilhamını veriyoruz. Dünya olarak içinden geçtiğimiz bu zor dönemde de değişimin ve geleceğin girişimcilikle iyileşeceğine inancımız tam. Bu yıl da üniversite öğrencisi gençlerimizi Fellow Programı’na başvurmaya, eşsiz bir network ve onlarla aynı bakış açısını paylaşan güçlü gençlerle bir araya gelerek eşsiz bir yolculuğa çıkmaya davet ediyoruz.”

Güncel İçerikler