Earlybird yatırımlarından UiPath, New York Borsası’nda halka arz oldu

Earlybird‘ün Digital East Fund kapsamında 2018 yılında yatırım yaptığı robotik süreç otomasyonu (RPA) girişimi UiPath, New York Borsası’nda halka arz oldu yani teknik ifadeyle IPO yaptı.

Kurumsal şirketlerin otomasyon süreçlerini hedefleyen UiPath, 2015 yılında Daniel Dines ve Marius Tîrcă tarafından Romanya’da kuruldu ve daha sonrasında ABD’ye açılarak çalışmalarını bu pazar odağında sürdürdü. UiPath’ın geliştirdiği otomasyon sistemi, global odaklı şirketlerde çalışan insanları bire bir taklit ederek, bu süreci tamamen robotik hale getiriyor. Özellikle rutin işlerde insan hatasını ortadan kaldırmayı, süreci hızlandırmayı ve daha hızlı rapor almayı amaçlıyor.

Earlybird’ün Digital East Fund yatırımı: UiPath

UiPath, global kaynaklardan edindiğimiz bilgi ile 2015 yılında Earlybird’ün Digital East Fund’ı, Seedcamp ve Credo Ventures’ın katıldığı turda 1.6 milyon dolar yatırım aldı. 2017’de Accel’in liderlik ettiği turda 30 milyon dolar yatırım aldı. Temmuz 2020’de 10.2 milyar dolar değerleme üzerinden 225 milyon dolar yatırım aldı ve aradan geçen 7 aylık bir süreçten sonra Şubat 2021’de ise 35 milyar dolara ulaşan değerlemesi ile 750 milyon dolarlık yatırım turunu kapattı.

New York Borsası’nda IPO yapmasıyla birlikte de, 2015 yılında 1.6 milyon dolarlık yatırım yapan ilk yatırımcıları aradan geçen 6 yılın ardından bu %220.000 yani 2200x çarpana ulaşacağı söyleniyor.

Daniel Dines

Kuruculardan Daniel: “Biz bu girişimi hayata geçirdik çünkü insanlara rutin işlerde harcanan zamanı ve stresi azaltmaya yardımcı olabileceğimizi farkettik. Biz de bu süreci robotikleştirdik. Ürettiğimiz teknoloji sayesinde insanlar, gerçekten zevk aldıkları ve kendilerine değer üretebilecekleri işleri odaklanmak için zaman buldular. İnsanların robot olmasına gerek kalmadan, biz onların yerine rutin işlerini yapabilecek bir robot yaptık.

Dijital bir çağda yaşıyoruz ancak bilgi çağından öncesinde olduğu kadar da birçok iş sıkıcı ve tekrarlı kaldı. Dosyalama, belgeleme, veri girişi, veri işleme vb. örnek olarak gösterebilir. Dolayısıyla insanlar monotonluktan kurtulamadı. Düşünüp üretmek için onlara araçlar tanımak yerine, yoğun çalışmalar için araçlar sunuldu. İşleri hızlı bir şekilde sonuçlandırmanın ötesine geçilmedi ve günlerini doldurmaları için düzinelerce yeni yeni işler verildi.

Daha iyisini yapmalıyız. Daha iyisini yapabiliriz. Ve şimdi sunduğumuz otomasyonla daha iyisini yapıyoruz. İnsanlar, UiPath ile, işletmelerin karşılaştığı zor sorunları düşünüp çözebilir, yeni iş birlikleri yapabilir ve tekrarlayan sıkıcı görevlerden kurtulabilir. UiPath, işletmeleri tam otonom hale getirir.

Yolculuğumuz Romanya’da bir apartmanda 10 kişi ile başladı. Altı yılda büyüdük ve yaklaşık 30 ülkede faaliyet gösteren çok uluslu bir şirket haline geldik ve şimdiye kadarki en hızlı büyüyen modern kurumsal yazılım şirketlerinden biri olduk. Bu durum, ürünümüze, yenilik hızımıza ve pazar fırsatlarına mükemmel bir şekilde uyum sağlamamıza bağlıdır.

Çalışanlarımıza, binlerce müşterimize ve ortaklarımıza: UiPath’e olan güveniniz için teşekkür ederiz. Sizi ve şirketinizi, başarıya giden yolda desteklemek için buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Güncel İçerikler