Zorlu Holding’in kurum içi girişimcilik programı Parlak Bi’Fikir kapsamında yatırım aşamasına gelen 4 girişim

Zorlu Holding’in Parlak Bi’Fikir’in Parlak Bi’Fikir’in ikinci döngüsü kapsamında, Jüri’nin değerlendirmesi sonucunda yatırım görüşmesi yapmaya hak kazanan fikirler belli oldu. Yatırım görüşmesi için Vestel Ventures ile masaya oturacak girişimler; Be Right Back, Geliverio, Ne Ekersen ve Selffix takımları oldu.

Zorlu Holding’in kurum içi girişimcilik programı Parlak Bi’Fikir’in ikinci döngüsü kapsamında, Jüri’nin değerlendirmesi sonucunda yatırım görüşmesi yapmaya hak kazanan fikirler belli oldu.

Yatırım görüşmesi için Vestel Ventures ile masaya oturacak Be Right Back, Geliverio, Ne Ekersen ve Selffix takımları, yatırım için el sıkışıldığı takdirde, Zorlu Holding’in yüzde 25 ortaklığında birer start-up olarak faaliyet göstermeye başlayacak. Görüşmeler sonunda yatırım kararında hemfikir kalınamayan girişim adayı takım üyeleri ise Zorlu Grubu’nda inovasyon elçisi olarak yolculuklarına devam edip; kurumun inovasyon kültürünün dönüşmesinde etkin rol oynayacak.

Parlak Bi’Fikir programına gelen 700’ü aşkın fikir arasından seçilerek tohum yatırım alan 8 proje takımı, 15 Nisan 2021 Perşembe günü, nihai yatırım almak için Jüri karşısında sunumlarını gerçekleştirdi.

Dört takım yatırım görüşmesi yapacak

Jüri üyelerinin değerlendirmesi neticesinde finale kalan sekiz takım arasından Be Right Back, Geliverio, Ne Ekersen ve Selffix takımları yatırım görüşmesi yapmaya hak kazandı.

Takımlardan Be Right Back, oyunculara istediği oyunu, istediği zaman, dilediği cihazdan oynama imkanı sunan bir yazılım geliştiriyor. Geliverio, kargo şirketlerine kolay gönderi deneyimi sağlarken işletmelere dinamik fiyatlama ve hızlı teslimat ile en uygun kargo alternatiflerini sunan bir uygulama üzerine çalışıyor. Yatırım görüşmesine hak kazanan diğer bir takım olan Ne Ekersen, çiftçiler için başta hasat olmak üzere çeşitli akıllı tarım hizmetleri sağlayan bir teknoloji firması olarak öne çıkıyor. Selffix ise elektronik ürünlerin servis ihtiyaçlarını uzaktan çözmeye yönelik bir platformun geliştirilmesine odaklanarak uçtan uca etkileşimi yeniden tasarlayan bir araç olmayı hedefliyor.

Seçilen takımlar, yatırım görüşmesi için masaya oturacak. Bu süreç sonunda yatırım için el sıkışılan projelere Zorlu Holding yüzde 25 ortak olacak. Ayrıca hukuk, muhasebe, finans, iletişim gibi birçok alandaki ihtiyaçları da Zorlu Holding tarafından sağlanacak.

Pandeminin getirdiği belirsizliklere rağmen Parlak Bi’Fikir’in ikinci döngüsünü gerçekleştirdiklerini dile getiren Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül; “Akıllı Hayat 2030 stratejimizin en kritik süreçlerinden biri olan kurum için girişimcilik programımız Parlak Bi’Fikir’de ikinci döngüyü ne mutlu ki tamamlıyoruz. Pandemi döneminde grup olarak inovasyon odaklı yaklaşımı, çeviklik ve hızlı öğrenme gibi meziyetlerimizi daha da geliştirdik. Girişim dünyasında yaygın olan bazı kavram ve çalışma biçimlerini de kurum kültürümüze daha çok entegre ettiğimiz bir dönemden geçtik. Hukuk, insan kaynakları, satın alma, muhasebe, kurumsal iletişim, finans Vestel Ventures ekibi başta olmak üzere tüm proje ekibi canla başla çalıştı; ekiplere destek verdi. Mentorluk üstlenen, arkadaşlarımıza bilgi ve deneyimlerini aktaran yönetici arkadaşlarım, her kademede desteğini esirgemeyen bu sürece inanan, heyecan duyan herkese teşekkür ediyorum. Girişimcilik ve inovasyon ruhunu kurum kültürümüzde pekiştirmeyi amaçlayan bu yolculukta; belirsizliklerle dolu bir dönemde sorumlu oldukları görevleri en iyi şekilde yerine getirirken; bir yandan da bu programın parçası olan, azim ve kararlılıkla çalışmaya devam eden tüm ekip üyelerimizi gönülden kutluyor, teşekkür ediyorum.” dedi.

Parlak Bi’Fikir sürecinde bir kaybeden olmadığını, herkesin kazandığını dile getiren Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt; “Kazan-kazan yaklaşımıyla; katılımcıların ve hatta Zorlu Grubu’ndaki herkesin hep birlikte öğrendiği, dönüştüğü bir platform, bir süreç söz konusu… Grubumuzda sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimine dönüştürmek adına inovasyon gücümüzü ve girişimcilik kültürümüzü daha da güçlendirme yolunda Parlak Bi’Fikir programı gerçekten kıymetli bir kazanım. Amacımız sadece yenilik bulmak ya da kar odaklı girişimler yaratmak değil. Biz aksine grubumuzda kökten bir değişim başlatmak ve bunu kurum kültürümüze işlemek için bu programı kritik bir araç olarak konumlandırdık. Bu çalışmaların herhangi birine dokunmuş bir çalışma arkadaşımız, kendisini mutlaka geliştirdi ve kurumsal hayatın getirdiği standart kalıplardan sıyrılıp, farklı bakış açıları kazanarak motivasyonunu daha da arttırdı. Programa katılıp yatırım alamayan ama inovasyonu şirket içinde yayan, kurum içi girişimcilik sürecinde aldıkları eğitimler ile iş yapış şekillerine pozitif katkı sağlayan bu arkadaşlarımızı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

İkinci döngüye yoğun ilgi

“Parlak Bi’Fikir”in ikinci döngüsünde Zorlu Grubu genelinde yapılan açık çağrıya; 720 fikirle çalışanlardan yanıt geldi. 168 çalışan da takımlarda yer almak için başvuru yaptı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda fikirler ve bu fikirler etrafında birleşen takımlar seçildi. Bu takımlar, çalıştaylar, bootcamp, açık alan ve bireysel dönüşüm atölyeleriyle 200 saate yakın online çalışma gerçekleştirdi. Takımlar, design-thinking ve lean start-up metodlarını kullanarak fikirlerini danışmanlarının ve Vestel Ventures ekibinin katkılarıyla geliştirdi. Her hafta 8 online buluşma ile süreç boyunca 112 buluşma, ek eğitimler, ilham buluşmalarıyla da bir araya geldiler.

Güncel İçerikler