Güvenli kodlama eğitimi veren Macaristan merkezli Avatao, 212’den yatırım aldı

Gerçek hayat senaryolarını kullanarak yazılım geliştiricilerine ve teknoloji çalışanlarına yönelik güvenli kodlama eğitimi veren Avatao, ilk turda yerli risk sermayesi şirketi 212‘den bir yatırım aldı.

Avatao iki girişimci Gábor Pék ve Mark Felegyhazi tarafından 2014 yılında Macaristan’da kuruldu. Avatao, aldığı bu yatırımı Avrupa ve ABD’de pazarına giriş için kullanacak. Ayrıca, güvenli kodlama eğitim kitaplığını genişletecek. Girişim bugüne kadar 2017’de 200 bin dolar ve 2018’de 900 bin dolar olmak üzere toplamda 1.1 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırım turunun da 1 milyon doların üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz.

Birçok sektördeki yüzlerce binlerce şirket kritik süreçlerini dijitalleştirmek için buluta geçme noktasında hızla yarışıyor. Günümüzün şirketleri ve son kullanıcıları, sosyal ve finansal refahı korumak için güvenli tutulması gereken kritik özel bilgilerini çevrimiçi dünyaya aktarıyor.

İnternet çağının başlangıcından bu yana, bir bilgisayar ekranının arkasına saklanan isimsiz hackerlar, bu dünyanın içine sızarak dijitaldeki tüm verileri tehlike altına soktu. Bunun sonucu olarak da kurumların ve kişilerin; güvenli çevrimiçi sistemler arayıp bu yapılara ulaşması artık kaçınılmaz bir gerçek oldu.

Avatao, özellikle geliştiricilerin güvenli kodlama ilkelerini içselleştirmeleri için eğlenceli ve pratik odaklı eğitim çözümleri tasarlıyor. Bu işin hem sıkıcı olmasını engelliyor hem de olabilecek tüm senaryolara karşı özel eğitimler sunuyor. Avatao, kuruluşların geliştiricilerinin kendi becerilerini geliştirmelerine, daha güvenilir sistemler oluşturmalarına, hizmetlerini iyileştirmelerine ve büyük para cezalarının yanı sıra iş kayıplarını önlemelerine yardımcı oluyor.

Avatao’nun amiral gemisi ürünü, geliştiricilerin senaryodan sonra senaryolarla mücadele etmesine yardımcı olarak adım adım talimatlar ve paralel olarak konuşmalı bir öğrenme arayüzü sağlıyor. Senaryolar, müşteri olan kuruluşun özel kullanım durumu ve teknoloji yığınına göre özelleştirilebilen tüm öğrenme modüllerini oluşturuyor. Geliştiriciler; eğlenceli bir şekilde, sızma saldırıları, siteler arası komut dosyası oluşturma, bozuk kimlik doğrulama sorunları veya yapılandırma sorunları gibi en yaygın güvenlik sorunlarından bazılarına karşı hareket etmenin yollarını öğreniyor ve üçüncü taraf güvenlik açıkları, API ve akıllı sözleşme güvenliğini sağlıyor.

212’nin yaptığı açıklamada: “Bugünlerde son derece önemli olan güvenlik konusunun ötesine baktığımızda, 212 olarak Avatao’nun hem kurumsal hem de bireysel düzeyde profesyonel büyümeyi nasıl sağladığını takdir ediyoruz.”

Güncel İçerikler