İzmir merkezli oyun girişimi Ela Game Studio, 1.4 milyon Euro değerleme ile yatırım aldı

Hyper casual türde mobil oyunlar geliştiren İzmir merkezli yerli girişim Ela Game Studio, Avusturya kökenli melek yatırımcı Roman Kaiser‘den 1.4 milyon Euro değerleme ile yatırım aldı.

Murat Alagöz tarafından kurulan ve kısa sürede 24 kişilik bir ekibe dönüşen Türk oyun firması Ela Game Studio’nun bu yatırım turuna otomasyon, robotik kontrol, yazılım gibi sektörlerde birçok yatırımı olan bir isim katıldı.

Yatırım 7. Ayda geldi

Ela Game Studio, 2020 Ekim ayında başlayan yolculuğunda ilk 7 ayda 20’den fazla oyun geliştirdi. Bu oyunları dünya oyun pazarının lideri Amerika Birleşik Devletleri’nde testlere tabi tuttu. Gün geçtikçe daha kaliteli oyunlar geliştiren Ela Game Studio’nun başarılı ilerleyişi yatırım sürecini hızlandırdı.

Roman Kaiser ile görüşmelerin 17 Mart tarihinde başladığını, tüm görüşmelerin telekonferans ile yapıldığını ve yapılan değerlendirmeler sonucu Ela Game Studio’ya 1.4 Milyon Euro (13,6 milyon TL) değerleme ile yatırım yapıldığını belirten Murat Alagöz yaptığı açıklamada “Oyun sektöründe İzmir’in değil, Türkiye’nin değil, dünyanın zirvesine ulaşmak için yola çıktık. Kaiser’in yatırımı ile büyümemizi ivmelendirmeye, kısa vadede Avrupa, Amerika ve Uzak doğudaki tüm oyun piyasalarında ses getirmeye kararlıyız.” dedi.

Oyun sektöründe istihdam ve nitelikli eleman konusuna da değinen Alagöz: “Güçlü, birbirine kenetlenen ve büyüyen bir ekiple yol almak bu yolculuğun olmazsa olmazlarından. Kendine güvenen ve ortak vizyonla hareket edebileceğimiz yetenekli arkadaşlara her zaman ihtiyacımız var” diyerek bu konudaki ihtiyacı dile getirdi.

Almanya’da faaliyetlerini sürdüren melek yatırımcı Roman Kaiser ise oyun sektörünün doğru bir sektör olduğunu, Ela Game Studio ekibine çok güvendiğini, birlikte büyük başarılara imza atabileceklerine inandığını ve bu nedenle yatırımı yaptığını dile getirdi.

Güncel İçerikler