Giyilebilir teknoloji geliştiren yerli girişim Neurocess, 3.4 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Profesyonel sporcuların anlık kas aktivitelerini takip ederek antrenman performanslarını arttıran ve sakatlık risklerini azaltan giyilebilir teknoloji üzerinde çalışan yerli girişim Neurocess, Türkiye’den Diffusion Capital Partners ve Growth Circuit’ın katıldığı, ABD, İngiltere ve Türkiye’den de bazı meleklerin dahil olduğu turda 3.4 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı.

Erhan Ertan ve Mert Ergeneci tarafından 2018 yılında kurulan girişim, Ankara Bilkent Cyberpark’ta çalışmalarını sürdürüyor.

Sakatlıklar profesyonel spor kulüpleri ve sporcular için çok önemli. Sportif başarısızlığın yanında ciddi maddi kayba da sebep oluyor. Kulüpler sakatlanan sporculara hem maaş ödemeye devam ediyorlar hem de tedavi masrafları ortaya çıkıyor. Spordaki kas sakatlıkları ise tüm sakatlıkların neredeyse yarısını oluşturuyor. Neurocess, bunu önlemek için giyilebilir EMG (Elektromiyografi) teknolojisi geliştiriyor. Bu teknoloji sayesinde sporcuların kaslarına ait kuvvet, yorgunluk, denge ve dayanıklılık gibi analizler yapılabiliyor.

Kuruculardan Erhan, ürettikleri değer önerisiyle ilgili: “EMG (Elektromiygorafi) aslında bizim icat ettiğimiz bir teknoloji değil. Medikal pazarda hali hazırda kas hastalarının gelişiminin takibi için kullanılıyor. Ancak spor bilimi konusunda kullanımı yeni başlamış durumda. Spor sektöründe teknoloji ürün olarak daha çok GPS bazlı sporcuların ne kadar mesafe kat ettiğine yönelik analizler yapılıyor. Antrenman sırasında kaslara özel bir analiz yapılmıyor. Neurocess olarak sporcuların antrenman sırasında kaslarına ne kadar yük bindiği, ne kadar yorulduğu, kaslar arası denge gibi analizler yaparak sakatlık risklerini lokal olarak hesaplayabiliyoruz. Aynı zamanda, medikal pazardaki sensörler hem çok pahalı oldukları için hem de spor sektörünün ihtiyaçlarını (antrenman sırasında rahatsız etmeyecek kadar ince, uzun mesafeli veri transferi, eş zamanlık tüm takım analizini yapacak altyapı) karşılamadıkları için kendi sensör tasarımımızı yaptık. Bu sayede rakiplerimizden ayrılabiliyoruz.” dedi.

Neurocess bu yatırımı; satışlarını arttırmak, AR-GE faaliyetlerini büyütmek için iyi bir ekip kurmak kurmak ve üretim maliyetlerini karşılamak için kullanacakmış.

Erhan, hedefleriyle ilgili de: “İngiltere’deki pazarımızı büyütmek hem de Avrupa’daki diğer 4 büyük futbol ligine giriş yapmak istiyoruz. Uzun vadede ise sadece futbol değil; beyzbol, basketbol ve voleybol gibi diğer spor branşlarında da yer almayı amaçlıyoruz.” dedi.

Girişimle ilgili yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Fotoğraflar: egirişim

Güncel İçerikler