Canlı yayında alışveriş deneyimi sunan yerli girişim Vidyodan, 1 milyon dolar yatırım aldı

Çeşitli varyasyonlarda son kullanıcılara ve şirketlere canlı yayında alışveriş yapma deneyimi sunan yerli girişim Vidyodan, güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgi doğrultusunda 1 milyon dolar ön tohum yatırım aldı.

Her ay 35 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Türkiye’nin en büyük sosyal medya platformlarından Onedio çatısı altında kurulan Vidyodan’ın yönetim kurulu başkanı Kaan Kayabalı, Genel Müdürü ve CEO’su ise Yusuf Mert Yılmaz olarak görünüyor. Ayrıca ortaklar arasında. Vngrs de görünüyor.

Şu anda artık son aşamalarında olan girişim, önümüzdeki en kısa sürede uygulama marketlerinde yerini alacak. Kaan’dan edindiğimiz bilgiye göre de yatırımcıları yakında açıklanacak.

Vidyodan’ın birkaç kullanım şeklinden bahsedelim:

  1. Markalar kendi ürünlerini bu platform üzerinden, ödeme alt yapısı hazır bir şekilde satışa sunabilecek, yani son kullanıcılara ürünleri canlı gösterip satışlarını arttırabilecek,
  2. Siz son kullanıcı olarak ikinci el ürünlerinizi platformda canlı olarak satabileceksiniz. Yani letgo’nun canlı yayın versiyonu olarak da düşünebilirsiniz. Kısacası herkes birşey satabilecek.
  3. En güzel özelliklerden biri de son kullanıcılar veya sanatçılar, canlı yayında fiziksel olmayan servisler de satabilecek. Mesela bir müzisyen istek şarkı, bir öğretmen özel ders satabilecek.

Kısacası şimdilik edinebildiğimiz bu bilgiler ile birçok şekilde alışveriş deneyimi sunulacak. Eminizki yeni satış modelleri üzerinde çalışılıyordur. Hem ürün canlıya çıktığında, hem de bir süre sonra yeni modelleri de göreceğiz.

Eticaret alışverilerindeki en büyük sıkıntılardan biri, ürünleri canlı görmek ve dokunmak. Bu yüzden online satın alma aşamasında en büyük karar verici, YouTube. Tüketiciler ürünleri görmek, dokunmak istiyor ama dokunamıyor. Takip ettikleri kanallardaki YouTuber’lar onların yerine ürünlere dokunuyor ve deneyimlerini sunuyor. Burada oluşan güven ile satın alma kararı veriliyor. Vidyodan, YouTube’un da bir adım önüne geçerek, bu deneyimi daha gerçekçi hale getiriyor. Uzun vadede, canlı yayında AR ve VR teknolojisini de eklerse, o zaman online alışveriş deneyimi nirvana olacaktır. Sizlere, girişimin tüm sürecini anlatmaya devam edeceğiz.

Kaan‘ın da Twitter’dan yaptığı açıklamada ise “30 kişilik ekibimizin bu ay içerisinde uygulama mağazalarına koymak için canla başla çalıştığı canlı yayından alışveriş deneyimini marketplace olarak sunacağımız Vidyodan projemiz, 1 milyon dolar ön tohum yatırım aldı.” dedi.

Vidyodan, bir açık arttırma platformu değildir, yani diğer kullanıcılara göre avantaj veya dezavantajınız yok. Sadece ürünleri hızlı bir şekilde canlı gördüğünüzden, diğer kullanıcılar da aynı durumda olduğundan stokları hızlı tükenebilir. Bu satış anında markalar, büyük ihtimalle Influencer’ları kullanacaktır. O zaman etkisi çok daha büyük olur.

Vidyodan, uygulama marketlerine girdiğinde biz de sizlere deneyimlerimizi sunacağız.

Güncel İçerikler