Adres bilgilerinizi 1 saniyede paylaşmanızı sağlayan yerli girişim: Postnick

İlk kez Eylül 2020’de karşımıza çıkan yerli girişim Postnick, dijital dünya üzerinden adres paylaşma işlemlerini 1 saniye gibi bir süreye indiren platformdur.

Pandemi sürecinde artan e-ticaret ve gönderi hacminin yanı sıra evden çalışma ve değişen yaşam koşulları nedeniyle milyonlarca kişinin farklı yerlere taşınması, e-ticaret sitelerinde hem yeni üye sayılarını hem de yapılan adres değişikliği işlemlerini de artırdı. Adres bilgisi paylaşılan her platformda uzun adres detaylarını girme gerekliliği ise kullanıcıların zorlandığı başlıca konular arasında yer aldı. Tam da bu noktada 19. yüzyıldan bu yana geçerliliğini koruyan ancak dünya çapında hala kabul görmüş bir standardı bulunmayan sokak/bina adlandırma ve numaralandırma sisteminin de dönüşüm geçirmesi ve kolaylaştırılması ihtiyacı bir kez daha kendini hissettirirken, iki Türk girişimci Buğra Kocatürk ve Yiğit Çallı tarafından kurulan San Francisco merkezli Postnick, global adres standardını oluşturacak ve adres paylaşımıyla kaybedilen zamanı en aza indirecek bir çözümle karşımıza çıkıyor.

Adresler de dijital dönüşüm geçiriyor: >>postnick

1 Ocak 2021 tarihinden itibaren ücretsiz hizmet vermeye başlayan ve bugün 18 ülkede 66 şehirde yaşayan kullanıcılara ulaşan girişim, adreslere takma isim vererek 1 saniyede paylaşma imkanı sunuyor. Tüm dünyada sokak, cadde, daire no, posta kodu, ilçe, il gibi ayrıntılar içeren adresleri >>postnick adını verdiği “>>isim.ev”, “>>firma” gibi takma isimlerle sistemine işliyor ve entegre platformlarda kullanımına izin veriyor. Kullanıma başlamak için yapılması gereken tek şey ise platform üzerinden üyelik oluşturup istediğiniz adres adını ücretsiz olarak almak.

Tüm adresler tek bir uygulamada ücretsiz saklanabiliyor

Postnick kullanıcıları, ev, iş, yazlık gibi tüm adresleri için, istedikleri >>postnick’leri seçebiliyor ve hepsini tek bir uygulamada saklayabiliyorlar. Üstelik her kullanıcı, seçtiği adres takma ismine ömür boyu ücretsiz sahip olup tüm adreslerini bu isim altında tanımlayabiliyor. Postnick’i entegre eden platformlarda, kullanıcılar uzun uzun adres bilgisi yazmak yerine daha önce oluşturdukları adresleri kullanabiliyor.

Taşınma ya da iş değişikliği gibi senaryolarda, kullanıcıların tüm platformları ayrı ayrı ziyaret edip adreslerini güncellemesine de gerek kalmıyor. Bilgilerini sadece Postnick hesaplarında güncelledikleri anda, tüm entegre platformlarda otomatik olarak güncel adreslerine erişebiliyorlar.

Başkalarına yapacakları gönderilerde de, alıcıya ait tüm adres bilgilerini yine çok hızlı bir şekilde, alıcının >>postnick’ini paylaşarak tamamlayabiliyorlar.

Güncel İçerikler