Postnick: Eticaret müşterilerinin adres bilgilerinin tek bir merkezden yönetilmesini sağlayan platform

Postnick, tüm dünyadaki kullanıcıların adres bilgilerini tek bir merkezi platformdan hızlı ve kolay yönetmelerini sağlayan bir uygulamadır.

Girişim, farklı ülkelerde farklı formatlara sahip adresleri, kendi oluşturduğu >>postnick’ler aracılığıyla tek bir standarda bağlıyor ve adres paylaşımı-güncellemesi ile kaybedilen zamanı ve yanlış adrese yapılan gönderiler ile kaybedilen maddi kayıpları minimuma indirmeyi hedefliyor.

Tüm dünyadaki adreslerin tek merkezden yönetimi: Postnick

Eylül 2020’de çalışmalarına başlayan Postnick, iki beyaz yakalı girişimci Buğra Kocatürk (CEO) ve Yiğit Çallı (CMO) tarafından San Francisco merkezli olarak kuruldu. SaaS bir iş modeline sahip olan girişim, eticaret ve lojistik sektöründe hizmet vermektedir. İki kurucu ortak olarak başlayacağınız dile getirdik ancak yakın zamanda ürün geliştirme, satış ve pazarlama alanlarında insan kaynağı sağlayarak takımın güçlendirilmesini hedefliyor. Gelir elde etmeye başladığını da söyleyelim.

Örnek vermek gerekirse; Postnick ile sokak, mahalle, apartman numarası, daire numarası, posta kodu, ilçe, il detaylarından oluşan adres bilgileri >>hilmi.ev, >>egirisim.ofis gibi basit ve tekil adres takma adlarına; yani >>postnick‘lere dönüşüyor. Postnick; her platformda tekrar tekrar paylaşılan / güncellenen adreslerin tek bir merkezden yönetimini sağlayarak  kullanıcılar için, adres bilgisi paylaşımı ve güncellemesi ile yanlış gönderimin önüne geçiyor ve kaybedilen zamanı geri kazandırıyor.

Dünyada 1.9 milyarın üzerinde tekil eticaret kullanıcısı bulunuyor. 9.6 milyondan fazla da eticaret sitesi var. Amerika’da sadece USPS aracılığıyla yılda; 55 milyar tekil gönderi yapılıyor ve 36 milyon adres değişikliği gerçekleştiriliyor. Sadece yanlış adrese gönderi maliyetinin 1.5 milyar doları aştığı söyleniyor. Yanlış adresten kaynaklanan gönderilerin Amerikan ekonomisine maliyetinin toplam 20 milyar dolar olduğu da düşünülüyor. Buradaki sorundan yola çıkan kurucular, bu girişimi hayata geçirdiler.

Postnick nasıl kullanılıyor?

Postnick kullanıcıları platforma ücretsiz üye olduktan sonra, ister sistem tarafından ücretsiz olarak atanacak tekil adres isimlerine (>>postnickler’e), isterlerse de yıllık 2 dolar abonelik ücreti ile kendilerine özel seçmiş oldukları >>postnick’lere adres bilgilerini tanımlıyor. Postnick’e entegre tüm platformlarda bundan sonra adres alanlarını tek tek doldurmak yerine, Postnick arama alanına, kullandıkları >>postnick’leri yazmaları yeterli oluyor. İlgili tüm adres alanları otomatik doluyor. Ya da kullanıcılar direkt Postnick hesaplarını bu platformlara bağlayarak daha hızlı entegre olabiliyor. Bu sayede, bu platformlara giriş yaptıklarında güncel adres bilgileri Postnick hesaplarından otomatik olarak çekiliyor. Herhangi bir adres bilgisi güncellemesi gerektiğinde, tüm platformları ayrı ayrı ziyaret edip adresi güncellemek yerine, Postnick hesaplarındaki adreslerini güncellemeleri yeterli oluyor.

Postnick partner işletmeleri (web siteleri, kargo firmaları vb.) ise, aylık 2$ karşılığında Postnick arayüzünü (API aracılığıyla) kendi platformlarına kolaylıkla entegre edebilecek ve adres bilgisi aldıkları alanlarda kullanıcılarına >>postnick’lerini kullanma imkanı sağlayabileceklerdir. Kullandıkça öde mantığında da platformlarında yapılan her 100.000 adet postnick sorgusu karşılığında 10 dolar ücret ödeyerek, müşterilerine adres bilgisi girişlerinde maksimum kolaylığı sunabileceklerdir.

Girişimin kurucularından edindiğimiz bilgiye göre bir yatırım turunda olduklarını öğrendik. Bu konuda bir netleşme olduğunda sizlerle paylaşacağız.

Güncel İçerikler