Apple, yeni iOS sürümüyle Siri’nin sesini varsayılan olarak kadın yapmayacak

Teknoloji devi Apple’ın akıllı asistanı Siri, günümüzde Türkçe de dahil olmak üzere 16 dilde kullanılabilen ve içinde önemli yapay zeka teknolojileri barındıran bir sesli asistan. Her geçen gün gelişerek hayatımızın her anında yer almaya başlayan Siri, kullanıma sunulduğu ilk günden beri varsayılan olarak kadın sesiyle geliyordu.

Apple, yaptığı geliştirmelerle zaman içerisinde Siri’ye farklı yetenekler kazandırmakla kalmadı, aynı zamanda Siri için alternatif seslendirmeleri de kullanıma sundu. iOS 14 ile birlikte Türkçe Siri de hem kadın hem de erkek seslendirme seçeneğiyle kullanılabiliyordu. Apple, yakın zamanda yayınlayacağı iOS 14.5 güncellemesi ile Siri için önemli bir değişikliğe gidiyor.

Kurulum esnasında Siri ses tercihiniz sorulacak

Yeni iOS 14.5 ile birlikte Apple, artık cihazın kurulumu esnasında Siri’yi hangi seslendirmeyle kullanmak istediğinizi soracak. Böylelikle kullanıcılar Siri’yi kadın ya da erkek ses seçeneğiyle kurarak varsayılan ses tercihini kendisi belirleyecek. Siri’nin sesi Ayarlar menüsünden değiştirilebiliyor olsa da birçok kişi, Siri’nin erkek ses seçeneğine de sahip olduğunu bilmiyordu. Yeni güncelleme ise kullanıcıların Siri ile ilgili kişiselleştirilmiş seslendirme tercihi yapmasını sağlayacak.

Aynı zamanda Apple, yeni sürümle birlikte yeni seslendirme seçeneklerini de ekliyor. Böylelikle Siri, daha farklı ve insana daha yakın bir sese kavuşarak kendini geliştirmeyi sürdürüyor. Öte yandan Siri, İngilizce konuşan kişilerin farklı aksanını algılayarak daha kesin sonuçlara ulaşabiliyor.

Güncel İçerikler