Apple, “Hey Siri” komutunu basitleştirerek sadece “Siri”ye çevirmek istiyor

Dünyanın en büyük teknoloji markalarından Apple, kullanıcıların sanal asistan Siri'ye daha hızlı ulaşabilmesi için çeşitli testler yapıyor. "Hey Siri" komutu yerine yalnızca "Siri" komutuyla kullanıcıların sanal asistana ulaşması amaçlanıyor. 

Dünyanın en büyük teknoloji markalarından Apple, kullanıcıların sanal asistan Siri‘ye daha hızlı ulaşabilmesi için çeşitli testler yapıyor. “Hey Siri” komutu yerine yalnızca “Siri” komutuyla kullanıcıların sanal asistana ulaşması amaçlanıyor.

Apple sızıntılarıyla ünlü Mark Gurman‘a göre Apple, sanal asistan Siri’de “Hey Siri” cümlesine olan ihtiyacı ortadan kaldıracak önemli bir değişiklik üzerinde çalışıyor. Değişiklikle beraber sadece Siri diyerek istenen komutun gerçekleştirilmesi sağlanacak.

Siri’nin çeşitli aksanlar ve lehçelerde tekil “Siri” ifadesini doğru bir şekilde yorumlaması gerekeceğinden, iki kelimelik bir tetikleyici ifadeden tek bir kelimeye geçiş teknik zorluklar doğuracağı tahmin ediliyor. “Hey Siri” ifadesi, sistemin harekete geçmesini doğru şekilde tanımasında önemli rol oynuyor.

Bu harekete geçirici ifade değişikliğine ek olarak Apple’ın, Siri’nin üçüncü taraf uygulama ve hizmetlerle daha derin entegrasyonları üzerinde çalıştığı da söyleniyor. Bu entegrasyon, ek bağlamsal bilgilerden yararlanarak kullanıcılara daha iyi yardım sağlamaya öncülük edecek.

Kesin zaman çizelgesi teyit edilmemiş olsa da Siri’de yapılan bu değişikliklerin 2023 veya 2024’te kullanıma sunulması bekleniyor. Apple’ın bu güncellemeyi iOS 17 ile birlikte bu yaz WWDC 23’te duyurması olası olası görünüyor. Bununla birlikte, etkinliğin birincil odak noktasının Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü olması bekleniyor. Bu nedenle Siri harekete geçirme değişikliği, etkinliğin en önemli parçası olmayabilir.

Söylentiler, iOS 17’nin el feneri parlaklığı üzerinde ayrıntılı kontrol, özelleştirilebilir Kilit Ekranı seçenekleri, daha fazla grafiğe sahip yeni Apple Music ve Uygulama Kitaplığını özelleştirme ve düzenleme yeteneği gibi iyileştirmeler getireceğini öne sürüyor. Yeniden tasarlanmış bir Kontrol Merkezi ve uygulama yükleme olasılığı da ayrıca tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler