İşletmelerin canlı yayında satış yapmasını sağlayan yerli mobil uygulama girişimi: ClickMe Live

Türkiye’nin ilk canlı yayında e-ticaret pazar yeri olarak kurulan ClickMe Live, Nisan ayında hizmete giriyor.

E-ticaret ekosisteminde dünyada giderek yaygınlaşan ve yeni nesil pazarlama yöntemi olan canlı yayında alışveriş; son bir yıldır Türkiye’de çeşitli marka, pazar yeri ve firmalar tarafından denenmekle beraber henüz yaygın olarak hayata dahil olmamıştı. Pandemi döneminde yükselişini hızlandıran online alışveriş ve video içerikler, hızla gelişen e-ticaret içeriğini farklı bir boyuta taşıdı. Gerek e-ticaret ve sosyal ticaret entegrasyonu, gerekse müşteri memnuniyeti ve deneyimini farklılaştırma ihtiyacından kaynaklanan yeni bir online pazar yeri uygulaması hayatımıza dahil oluyor.

Canlı yayında gerçek zamanlı satış ve ödeme: ClickMe Live

Parakende ve yazılım konularında birçok girişimi hayata geçiren Güven Hanege; 2020 yılında e-ticaret alanında ihtiyaca özel yazılım projeleri için çalışırken, canlı yayında e-ticaret konseptinin dikkatini çekmesiyle 2020 yılı sonunda çekirdek kadrosunu tamamlayarak, bu sektöre giriş yapabilecek teknoloji üzerinde çalışmaya başladı. Nisan ayında canlıya geçecek olan ClickMe canlı yayında e-ticaret uygulaması, hayatımıza yeni bir alışveriş deneyimi kazandıracağı söyleniyor.

Hanege “AVM ve cadde mağazaları gibi fiziksel perakendecilikte müşteri etkileşimini sınırlandıran pandemi, online alışverişi ise olumlu yönde etkilemeye ve e-ticaret satışlarını artırmaya devam ediyor. ClickMe uygulaması, online satış için gelişmiş ve etkileşimli bir yol sunan yenilikçi bir alışveriş deneyimi olarak hayatımıza yerleşecektir. E-ticaret pazarında arayış içinde olan markalar, özellikle canlı ticaretin Asya’daki büyük yükselişini takip ediyorlar. Bu yüzden ClickMe ile işbirliğine çok kısa sürede olumlu yanıt verdiler. ClickMe tüketiciye, doğrudan canlı alışveriş olanağı sunuyor, canlı yayında tüketiciye ürün gerçek zamanlı olarak tanıtılıyor, fiyat veriliyor, kampanya yapılıyor. Ürün bilgileri ve özellikleri hakkında gerçek zamanlı olarak tüketicilerin soruları cevaplandırılıyor. Gerçek zamanlı geri bildirim yapılıyor. Bununda tüketici memnuniyetini arttıracağını ve e-ticarette en büyük sorun olan iade sorununu azaltacağını düşünüyoruz. ClickMe ile Perakendeciler, müşterileri ile birlikte büyüyen bir ekosistem oluşturacaklardır.” dedi.

Influencerlar ile işbirliği ClickMe’yi Influencerlerı ve Markaları birlikte büyütecek. Influencerlar ve markalar aynı platformda buluştu.

ClickMe özellikle micro infuencelara yeni bir kazanç platformu olacak. Influencerlar ile markaları bir araya getirerek markaların online ortamda influencerlara görev atamalarına ve etkileşimlerine göre kazanç sağlamalarına olanak verecek. www.sosyalbocek.com influencer platformu kurularak ClickMe için yayıncı/influencer başvuruları alımına başlandı. Bugüne kadar ClickMe için 1000’in üzerinde başvuru gerçekleşti. ClickMe’de yapılacak satışların influencerlar aracılığı ile gerçekleşmesi, markanın algısını arttırmaya ve satışına büyük etkisi olacağı tartışılmaz.

ClickMe ne avantajlar sağlıyor?

Hem tüketici hem de satıcı açısından Clickme deneyiminin avantajları oldukça fazladır.

  • ClickMe yayını ile mağaza olsun olmasın herkes her yerden satın alma ve satış yapabilir. Herhangi bir altyapı gerektirmez. İster tarladan ister odandan istersen mağazandan…
  • Maliyetsiz, ekipman gerektirmeyen bir prodüksiyon sağlar. Sadece bir akıllı telefon canlı yayına katılmak için yeterli. Gerisi size kalmış.
  • Hem satıcı hem tüketici için pratik, kolay ve ulaşılabilir bir deneyimdir.
  • Satılan ürün özellikleri gerçek zamanlı olarak tanıtılır, özel anlık indirimler tanımlanabilir. Tüketici ile yayın sırasında etkileşim kalınarak soru ve yorumlar anında cevaplanır. Bu da satışın gerçekleşmesi için önemli bir etkendir.
  • Tüketici memnuniyeti ve tatmini en üst seviyede gerçekleşeceğinden, ürünlerin iade oranı düşük olacaktır.

Canlıya alınmadan önce marka ve influencerların odağında olmayı başaran ve yakın zamanda tüketicilere online alışverişte eşsiz bir deneyim sunacak olan ClickMe canlı pazar yeri, girişim ekosisteminde dikkatleri üzerinde toplayacak.

Güncel İçerikler