Hyper-casual oyunlar geliştiren yerli girişim Tosby Games, 500 bin dolar değerleme ile yatırım aldı

Türkiye’deki mobil oyun sektörünün sınırlarını aşarak uluslararası pazarda güçlü bir konuma gelmesiyle melek yatırımcılar bu alana daha fazla ilgi duymaya başladı.

Son olarak mobil ve bilgisayar için oyun geliştiren, üretimini yüksek standartlarda yapan bir oyun stüdyosu olan Tosby Games, ilk turda Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 500 bin dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

En büyük müşterisi: Rollic

Her ay kullanıcılarının gün içinde vakit geçirebilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri oyunlar üreten Tosby Games’in 2 farklı gelir modeli bulunuyor. Tosby Games, mobil tarafında Rollic ile birlikte çalışıyor ve bu alanda oyunlarının tek müşterisi Rollic. Bilgisayar tarafında ise, oyunlarının satışlarını 30 bin kadar oyuna ev sahipliği yapan Steam platformu üzerinden gerçekleştiriyor.

Kuruluşundan bu yana 7 ay gibi kısa bir sürede 3 milyon 540 bin TL’lik değere ulaştıklarını belirten Tosby Games kurucusu Ahmet Can Duras; “Türkiye’de ve dünyada birçok rakibimiz mevcut. Tosby Games olarak hedefimiz, mobil oyun tarafında Peak Games gibi tarihi bir exit yapıp ülkemize değer katmaktır. Steam tarafında ise, dünyadaki büyük oyuncuların arasına girmek ve Silikon Vadisi ile Japonya’da stüdyolar kurmak. Bütün dünyaya Türk oyun sektörünün ne kadar büyük başarılar gösterebileceğini kanıtlama yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yolda bize inanan ve yatırım yapan Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarına çok teşekkür ederiz” dedi.

Güncel İçerikler