Dijital signage platformu Octopus, Kiğılı liderliğinde 5 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Dijital signage kategorisindeki iki temel sorun olan endüstriyel ekran gereksinimi ve içerik oluşturma problemlerini ortadan kaldırmayı hedefleyen yerli girişim Octopus, liderliğini Kiğılı‘nın üstlendiği turda Sistem Global (SGlobe) ve Cosmova‘nın da katılımıyla 5 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.

Çalışmalarına 2020 yılında Bilişim Vadisi’nde başlayan Octopus’un kurucusu Emre Yıldız, kısa sürede ürünlerinin sahada karşılık bulmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Perakende sektöründe uzun yıllar tecrübesi olan kurucu Emre Yıldız kısa sürede ürünlerinin sahada karşılık bulmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Özellikle Bilişim Vadisi ekosistemi sayesinde bir çok kıymetli mentor, yatırımcı ve yazılım ekibine dahil edebileceğimiz insanlar ile tanıştık. Bu sürede burada ekosistemin içerisinde bulunmak bizi oldukça hızlandırdır.

Yeni süreçte globale açılmak için adımlar atacağını belirten Yıldız, bu yıl yurt dışı ofisini açarak daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Yatırım sürecinde en temel motivasyonun geliştirdikleri kullanıcı bazlı reklam ve yapay zeka temelli ölçümleme ve optimizasyon konuları olduğunu paylaşarak ekip olarak oldukça mutlu oldukları da ayrıca edindiğimiz bilgiler arasında.

Octopus’u yeni süreçlerinde uzun bir yol bekliyor. Biz de girişimin yakın takipçisi olarak, yeni gelişmeleri oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler