Yerli girişim Focuses Group’un Clay dahil olmak üzere 10’dan fazla uygulaması satın alındı

Alptekin Can ve Enes Uz tarafından mobil uygulamalar geliştirmek üzere kurulan Focuses Group‘un geliştirdiği 10’dan fazla uygulama Avrupa merkezli şirketler tarafından satıldı. Satış rakamları henüz açıklanmadı.

Aralarında en bilinen satış, milyonlarca kullanıcısı olan Clay, Plexagon tarafından satın alınması oldu. Diğer satın alınan uygulamalar ve satın alan şirketler şu an için gizli tutuluyor.

Focuses Group; Tasarım, fotoğraf, fitness, sağlık gibi bir çok alanda uygulamalar geliştiriyor. Bu satıştan sonra kurucuların daha farklı alanlara yöneleceğinin bilgisini aldık. Çalışmalarını Antalya’da sürdürüyor.

Workup’ın eski dönem girişimcilerinden kurucu ortağı Alptekin Can: “Bu çıkışı elde etmek için ekip olarak çok çalıştık ve satışını yaptığımız uygulamaların parlak bir geleceği olduğundan eminiz. Bize inanan 5 şirket, uygulamalarımızı ayrı ayrı satın aldı. Bu satıştan elde edilen gelir ile artık yeni maceralara da hazırız. Gelecekte de girişimlere yatırım yapmak üzere yeni bir yatırım şirketi kuruyoruz. Girişim ekosisteminden aldıklarımızı, ekosisteme geri vermek için çalışacağız.” dedi.

Yeni bilgiler edindikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler