Şarj teknolojileri odaklı yerli girişim Batron Enerji, 18 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

2018 Aralık ayında ilk tohum yatırımını alan Batron Enerji; yeni turda Hüseyin Karayağız, İbrahim Ulukaya ve Mustafa Özçilingir lider yatırımcılığında 18 milyon TL değerleme ile köprü yatırımı aldı.

TRAngels ve ERBAN meleklerinin ağırlığında 30’dan fazla melek yatırımcı ve Kültepe Yatırım’ın katıldığı turda yatırımcılar ilk tura göre 6 kata yakın değerleme ile desteklerini artırdılar.

Beyaz yaka çalışan sayısını 5 kat artıran girişim aldığı yatırımla takımı daha da güçlendirilerek teknoparktaki yerine ilave olarak 2.000 m2’lik arge ve ürge tesisinde 2022 yılı için seri üretime hazırlanıyor.

“Enerji kaynağı, depolama ve yönetimini akıllandırıyoruz”

“Enerji kaynağı, depolama ve yönetimini akıllandırıyoruz” sloganı ve felsefesiyle yolan çıkan girişim birey, ev, ofis ve fabrikaların güvenli ve kesintisiz enerjiye erişmesini sağlamayı hedefliyor.

Batron konutlar ve ofisler için akıllı batarya, elektrikli araç şarj istasyonu, akıllı direk, mobil şarj aletleri ve yüksek teknoloji Li-Ion batarya sistemleri geliştirmektedir. Ayrıca insansız araçlara, askeri cihazlara, teknelere, dronlara, tıbbi cihazlara kadar onlarca farklı uygulama için batarya sistemleri geliştirilmektedir.

“Dijitalleşen enerji” ve “enerjinin interneti” çağına BATRON kendine ait BMS (Batarya Yönetim Sistemleri) ve özel batarya çözümleri ile büyümesini sürdürmektedir.

Güncel İçerikler