Eğitim teknolojileri girişimi Newsela, Seri D turda 100 milyon dolar yatırım aldı

Eğitim materyalleri için bir SaaS platformu olan Newsela, yatırımcıları TCV, Kleiner Perkins, Reach Capital ve Owl Ventures olan Seri D turunda 100 milyon dolar topladığını duyurdu. Yatırım turu yeni yatırımcı Franklin Templeton tarafından yönetildi ve Newsela’nın değeri 1 milyar dolara çıktı.

Yeni tur, Newsela’nın bugüne kadar aldığı yatırımların toplamından daha yüksek değerde bir yatırım turu oldu. Girişim, ürününü daha fazla öğrenciye ulaştırma misyonuyla hareket ediyor. Bu yüzden alınan yatırımın ürünü daha fazla sınıfa taşımak için kullanılacağı biliniyor.

Newsela CEO’su Matthew Gross, 1 milyar dolar değerlemenin bir şey değiştirmeyeceğini belirtti ancak girişim, Unicorn olan olarak Quizlet, ApplyBoard ve CourseHero gibi uzaktan eğitim girişimlerinin yanına katılmış oldu. Newsela, birincil kaynakları ve güncel National Geographic makaleleri gibi çeşitli içerikleri bir araya getiren bir platform yarattı. Gross, platformu eğitim için direkt amaca yönelik olmayan ama ilgi çekici ve bilgilendirici olması amacıyla oluşturulmuş bir ürün olarak tanımlıyor. Newsela platformu geliştirmeye devam ederse içerikler ders kitaplarının tamamen yerini alabilirken öğretmenlerin yeni ve kişiselleştirilmiş materyaller vermesine yardımcı olabilir.

Platformun ücretli hesabı öğrenci başına 6-14 dolar arasındayken 20-40 dolar tutan ders kitaplarına göre daha fazla tercih ediliyor. Diğer eğitim teknolojileri üreten şirketler gibi Newsela da ürününü pandeminin başında ücretsiz olarak sundu ve bu da ona girişime uzun süreli yeni kullanıcı artışı sağladı. Girişim, ürüne olan talebin pandeminin başına göre % 115 arttığını ve şirketin gelirinin %81 arttığını tahmin ediyor. Newsela , yaşanan pandemi süreci ile ABD’deki devlet okullarındaki öğrencilerin üçte ikisinin platformlarını kullandığını da iddia ediyor. Gross, 2021’in sonuna kadar Newsela kullanan 11 milyondan fazla öğrenci olacağını söyledi.

Güncel İçerikler