Yapay Zeka temelli SaaS girişimi Simporter, 600 bin dolar yatırım aldı

Yapay Zeka temelli SaaS girişimi Simporter, 600 bin dolarlık çekirdek yatırım turunu Startup Wise Guys ve farklı ülkelerden melek yatırımcıların katılımı ile tamamladı.

Yeni ürünlere yönelik tüketici talebini tahmin etmeyi sağlayan yapay zeka temelli bir SaaS girişimi olan Simporter, tüketici ürünlerinin pazara girmeden önce ve sonra satışlarını tahmin ediyor. Üreticiler ve perakendeciler Simporter’ı tüketicilerin gerçekten hangi ürünleri istediğini ve ne sıklıkla satın alacaklarını belirlemek için kullanılıyor. Ayırca kullanıcılar Simporter ile satış noktalarından, sosyal medya duyarlılığından ve müşteri yorumlarından milyarlarca veri noktasını analiz edebiliyor.

Simporter’ın resmi merkezi Atlanta’da bulunurken, R&D ekibi Ukrayna’da yer alıyor. Son yatırım turuna katılan melek yatırımcılardan biri olan Nielsen Inc. Eski CEO’su Mitch Barns aynı zamanda Simporter’ın danışma kuruluna da katıldı.

Simporter’ın kurucu ortağı Dillon Hall, “Mitch’in yönetim kurulumuzda yer almasından çok memnunuz. Kendisinin uzmanlığı, günümüzün değişken pazarlarında başarılı olabilmeleri için markaları ve perakendecileri AI odaklı analizlerle güçlendirme misyonumuza büyük ölçüde yardımcı olacak.” diyerek Mitch Barns’ın kendi danışma kurullarına katılması ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

2014-2018 yılları arasında Mitch Barns, +100 ülkede faaliyet gösteren bir S&P 500 şirketi olan Nielsen’in CEO’su ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Mitch Barns, “Simporter’ın yolculuğuna katılmaktan heyecan duyuyorum. Şirketlerin yenilik ve ürün geliştirme için yatırım getirilerini artırmalarına yardımcı olan teknolojinin arkasında hızlı büyüme için konumlandırılmışlar,” dedi.

Simporter şu anda Danone, Church & Dwight ve Calvin Klein gibi 12 Fortune-500 şirketi tarafından yeni ürün konseptlerini doğrulamak ve Covid-19 gibi kesintiler sırasında tüketici talebini doğru bir şekilde tahmin etmek için kullanılıyor. Simporter çözümünü kullanan şirketler gelirini ortalama %22 oranında arttırmayı başarmış durumda.

Güncel İçerikler