2020 yılını verilerini paylaşan Youthall’da yayınlanan ilanlara 750 binden fazla öğrenci başvurdu

Türkiye’nin alanında öncü dijital insan kaynakları çözümlerini üreterek şirketlerin işveren markasını dijitalleştiren ve yetenek kazanımını hızlandıran girişimlerden Youthall, 2020 verilerini açıkladı.

Evden çalışma kavramının pandeminin etkisiyle tüm profesyonellerin hayatında yer edinmesinin ardından işveren olarak marka algısının artırılmasında “dijital” kavramı büyük ölçüde popülerlik kazandı. Aslında ​insan kaynakları alanında tüm bu süreçlerin yakın gelecekte popülerlik kazanması beklenirken pandeminin etkisiyle d​ijitalleşme ve dijitalde yetenek kazanımı dönemimizin kaçınılmaz bir gerçeği haline geldi.

Tüm bu artan dijitalleşme ihtiyacına cevap verebilmek adına geliştirilen teknolojiler, Youthall’u kullanan kullanıcılar ve şirketler tarafından verimli şekilde uygulanarak işe alım ve doğru yeteneği çekme deneyimlerinde fark yarattı. Bu sayede tüm işe alım ve staj süreçlerinde şirketler, hedefledikleri genç yeteneklere; genç yetenekler ise hayalini kurdukları şirketlere bir adım daha yaklaşabilir hale geldi.

Dijitalleşmenin etkisiyle Youthall’da yayınlanan ilanlar, dijital etkinlikler ve hazırlanan kariyer tavsiyesi içerikleri; hem web site hem de iOS uygulaması üzerinden ​2.5 milyondan fazla tekil kullanıcı​ tarafından ​22 milyon kez ​görüntülendi. Yayınlanan ilanların tamamına toplamda ​750 binden fazla başvuru​ yapıldı.

Youthall’un geliştirdiği satış teknolojilerinde çokça kullanılan pipeline sisteminin bir benzeri olan Aday Takip Sistemi (ATS) ile şirketlerin işe alım süreçlerini ​3 kat ​kolaylaştırırken başvuran adayların daha fazla görünür olması ​2 kat ​artırıldı. İşe alım uzmanları video mülakat aşamalarında 3. parti uygulamalar kullanmak yerine Youthall’un ürünü HRMaxx (Video Mülakat Aracı) sayesinde tek bir platformdan tüm süreçlerini optimize etme imkanı buldu.

Yetenek kazanımı ve işveren markası alanında yapılan çalışmalar ve geliştirilen inovatif teknolojilerin yanı sıra dijital olarak Youthall tarafından gerçekleştirilen etkinliklere​ 42 şirket katılım gösterdi​. Her oturumda yer alan ​700’den fazla anlık katılımcı, 8 binden fazla soru sordu​ ve ​19 binden fazla mesaj​ gönderdi. İlham veren İK yöneticileri ile Humanspire isimli seride yapılan röportajlara ​25 CHRO ve İnsan Kaynakları Direktörü​ katıldı ve röportajlar toplamda ​300 bin+ ​kez okundu.

Youthall, Smart Match (sMatch) akıllı aday eşleştirme sistemi ile Fast Company tarafından yapılan Türkiye’nin en inovatif 50 şirketi araştırmasında yer aldı. Youthall’un sMatch özelliğini kullanarak şirketler, hedefledikleri doğru adaylara günlerce bekleyerek başvuru almak yerine 24 saat içerisinde erişerek 1.5 kat daha fazla verim elde etti.

Youthall’un 2021 itibariyle hayata geçireceği tüm hedefleri, tıpkı geçtiğimiz yılda olduğu gibi şirketlerin ve genç yeteneklerin kariyer yolculuklarında dönüm noktası olmaya aday olacak.

Youthall 2020 Infografik

Güncel İçerikler