KOBİ’lerle IT uzmanlarını bir araya getiren Zomentum 13 milyon dolar yatırım aldı

Küçük, orta ve büyük işletmeler tüm dünyada başarılı olabilmek için teknoloji tarafında kendilerini güncel tutmak zorunda. Dijital dönüşümün özellikle pandemiyle birlikte hızlanması, tüm kurumlar gibi KOBİ‘leri de IT çözümlerine yönlendiriyor. Her ne kadar KOBİ’ler IT çözümlerine yönelseler de birçok küçük işletme, bünyesinde bir IT uzmanı çalıştıracak bir bütçeye sahip değil. Bu nedenle de işletmeler şirket dışındaki IT danışmanlarıyla çalışmayı tercih ediyor.

IT danışmanları ve IT uzmanları ile işletmeleri bir araya getiren Zomentum, Seri A turunda 13 milyon dolar yatırım aldı. Elevation Capital ve Accel’in katıldığı turda 13 milyon dolar yatırım alan şirket toplam yatırımını 17.1 milyon dolara yükseltti. Şirketin yeni yatırım turuna Eight Roads Ventures da dahil oldu.

IT çözümü sunanların satışlarını gerçekleştirmesi için tasarlanan Zomentum ile birlikte IT danışmanları ya da şirketler, çok kolay bir şekilde fiyat teklifi alabiliyor ve IT kanal ortağı ile kendisine en uygun anlaşmayı gerçekleştiriyor. Zomentum, kendi platformundaki IT çözüm ortaklarının belgeleri %70 daha hızlı oluşturduğunu ve %600 artışla iki kat daha fazla anlaşma gerçekleştirdiğini söyledi.

Yapay zeka ve veri bilimi teknolojileri üzerine odaklanan Zomentum, üç yıl önce daha önce Accel’de yatırımcı olarak çalışan Shruti Ghatge tarafından kuruldu.

Güncel İçerikler