İşletmelerin veri değerini ortaya çıkaran RAW Labs, 5.5 milyon dolar yatırım aldı

Dijital dünyanın ilerleyişinin en önemli parçası olan veriler, her geçen gün daha fazla değer kazanıyor ve gündeme geliyor. Birçok yazılım, işletme, servis kullanıcı ve müşteri verilerini topluyor olsa da bu verilerin toplanmasından ziyade işlenmesi, anlamlı hale getirilmesi ve değerinin hesaplanması daha büyük bir önem taşıyor.

Şirketlerin sahip olduğu verilerin değerini ortaya çıkararak verileri anlamlı hale getiren İsviçre merkezli girişim RAW Labs, Seri A turu öncesinde 5.5 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Henüz Seri A turu gerçekleşmeden toplanan bu yatırım, girişimin geleceği açısından umut veriyor. Veri yönetimi alanında geliştirdiği teknolojilerle sektörün en dikkat çekici girişimlerinden biri haline gelen RAW Labs’ın yeni yatırımla birlikte CEO’su da değişti. Şirkette CEO’luk görevini Lars Farnstrom üstlenecek.

Investiere.ch’nin ve çeşitli hızlı büyüme gösteren teknoloji şirketlerinin yatırım sürecinde yer alan bir grup yatırımcının yönettiği finansman turunda elde edilen yatırım, kurumsal müşterilerin RAW Labs hizmetlerini satın almasını hızlandırmak için kullanılacak. Aynı zamanda yatırım, NoDB veri platformunun yeteneklerinin geliştirilmesi için kullanılmaya devam edilecek.

Şirketlerin veri kaynaklarını birbirine bağlayan RAW Labs, ortaya çıkan veri değeriyle birlikte işletmelerin dijital dönüşüm sürecini hızlandırmayı hedefliyor. Kategori sistemiyle birlikte rakiplerinden daha farklı bir şekilde verileri birleştiren şirket aynı zamanda veriler arasındaki yapay engeli de kaldırmak istiyor. Bununla birlikte RAW Labs, belirtilene göre tüm bu işlemleri rekor sürede ve düşük maliyetlerde yapabiliyor.

Güncel İçerikler