Clubhouse’a rakip olan sosyal ağ Quilt, 3.5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Son yıllarda podcast’lerin tekrar yükselişe geçmesiyle birlikte sesli platformlara olan ilgi, sosyal medya tarafına da taşındı ve pandeminin başlangıcıyla birlikte tamamen ses odaklı sosyal ağ platformları büyük bir yükseliş yaşadı. Yaygın bir şekilde sesli sosyal ağlar denildiğinde akla ilk gelen platform Clubhouse olsa da Clubhouse alternatifi girişimler de büyümesini sürdürüyor.

Clubhouse’a rakip olan sosyal ağ Quilt, Myfield Fund liderliğinde 3.5 milyon dolarlık tohum yatırım turunu tamamladı. Yönetim kuruluna katılan Rishi Garg‘in şirket içindeki yoğun çalışmalarıyla tamamlanan tohum yatırımı, Quilt’in hedeflediği dikeyde büyümesini destekleyecek.

Quilt sadece kişisel gelişim ve sağlıklı yaşam ile ilgili konuları gündeme alıyor

Quilt, Clubhouse gibi platformlardan farklı olarak tek bir konuya odaklanıyor. Ashley Sumner tarafından kurulan Quilt, diğer sesli sosyal ağlardan farklı olarak yerel toplulukların birbirleriyle çeşitli konularda konuşmasını amaçlıyor. İnsanlar, Quilt’te kişisel gelişim, meditasyon, sağlıklı beslenme, spor, bakım ve cinsel yaşam gibi konularla ilgili sohbetler başlatabiliyor.

Diğer ses odaklı sosyal ağlarda insanlar eğlence, kültür-sanat, teknoloji, gündem gibi birçok konuda konular başlatabilirken Quilt, insanların sadece sağlıklı yaşamları ve kişisel gelişimleriyle ilgili bilgiler edinip konuşmalar gerçekleştirerek insanların yaşam kalitesini arttıracak görüşmeler yapılmasını hedefliyor.

Quilt, insanların pandemi öncesinde arkadaşlarıyla yaptığı ‘yorgan’ sohbetlerini konu alıyor. İnsanların pijamalarıyla, rahat bir haldeyken hayatlarına ve kendilerine dair yaptığı samimi konuşmaların pandemiyle birlikte azalması Quilt girişiminin kurulması için Ashley Sumner’a ilham verdi. Sumner, bu tip görüşmeler için insanların Zoom gibi uygulamaları kullanmak istemediğini çünkü samimiyeti yeterince sağlamadığını belirtiyor.

Güncel İçerikler