250 bin üyeyi aşan MOOV, 2020 yılı verilerini paylaştı

Araç paylaşım girişim MOOV, 2020 yılına ait kiralama verilerini açıkladı. Markadan yapılan açıklamaya göre 2020 yılında kiralama süreleri bir önceki yıla göre artarken otomatik vitesli araçlar manuel vitesli araçlara göre yaklaşık 2 kat daha fazla tercih edildi.

MOOV markasıyla 2,5 yıl içerisinde Türkiye’de araç paylaşımı kültürünün oluşması anlamında önemli yol kat ettiklerini belirten Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, “Kısa bir süre içerisinde önemli başarılara imza attık. Covid-19 salgınına rağmen yalnızca 2 sene içerisinde filomuzu yaklaşık üç kat artırarak 2 milyon defa kiralama sayısına ulaştık ve çevreci bir ulaşım modeli olarak 12 bin ton CO2 salınımının önüne geçtik. 2020 yılında kullanıcı sayımızı yüzde 100’den fazla arttırdık ve toplamda 250 binden fazla kullanıcıya ulaştık. MOOV’un tam dijital, sosyal mesafe sağlayan ve çevreci hizmeti MOOVER olarak tanımladığımız kullanıcılarımız tarafından çok seviliyor. Ayrıca, salgının da etkisiyle kiralama trendlerinde de değişimler yaşanıyor. Salgının da etkisiyle ulaşım ihtiyacı daha fazla arttı. Sağlık hassasiyetleri ulaşımda sosyal izolasyon ihtiyacı doğurdu ve kiralama süreleri uzadı. Kiralamalarda kat edilen mesafeye baktığımızda 2019 yılında kiralama başına ortalama 32 km mesafe yapılıyorken 2020’de yaklaşık 27 km yapıldı. Bu da bize kısa mesafelerde MOOV’un daha fazla kullanılmaya başlandığını gösteriyor. Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı dönemlerde ulaşıma önemli bir alternatif olduk. Bu dönemlerde MOOVER’ların yüzde 60’ından fazlası işlerine gidip gelirken MOOV kullandığını belirtti.”

Yapılan açıklamaya göre Haziran ayı itibarıyla atılan normalleşme adımlarından sonra kiralama sayıları artmış. 2020 yılında en fazla kiralamanın 25 Temmuz Cumartesi günü yapılmış.

80 gün kiralayan da var

İster 15 dakika, ister 2 saat veya günlerce araç kiralanabilen MOOV’un verilerine göre 2020 yılında en uzun kiralama süresi 80 gün olarak gerçekleşmiş. 2020’de en çok perşembe günleri araç kiralandığını açıklayan MOOV, otomatik şanzımana sahip araçların manuel araçlara göre yaklaşık 2 kat daha fazla tercih edilmiş.

En çok kiralama yapılan ilçeler: Pendik, Çankaya ve Bornova

MOOV, hizmet bölgeleri içerisinde en çok kiralama yapılan ilçeleri de açıkladı. Buna göre İstanbul’da en çok kiralama Pendik’te; Ankara’da en çok kiralama Çankaya’da; İzmir’de ise en çok kiralama Bornova’da yapıldı.

Güncel İçerikler