E-Bursum üzerinden öğrencilere 75 milyon TL’lik burs verildi

Kurulduğu 2016 yılından beri eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve daha demokratik bir eğitim finansman sistemi kurmak amacıyla çalışmalarına devam eden yerli girişim E-Bursum, beşinci yaşını kutluyor.

2020 yılında yüzde 200’ün üzerinde büyüyerek aktif kullanıcı sayısını 1.2 milyonun üzerine çıkaran E-Bursum, kaynak miktarına 40 milyon lira daha ekleyerek toplamda 75 milyon lira kaynağın öğrencilere dağıtılmasına aracılık etti.

2020 Mayıs ayında burs sistemine ek olarak uygulamaya koyduğu ödül bazlı kitlesel fonlama sistemi Microfon kampanyaları ile öğrencileri bireysel destekçiler ile bir araya getirip eğitim ihtiyaçları için 1 milyon lira destek toplanmasına olanak sağladı. Bu desteklerle, onlarca öğrenci uzaktan eğitim sisteminin olmazsa olmazı bilgisayar-tablet ihtiyaçlarını, okul ve dershane ücretleri vb. eğitim ihtiyaçlarını karşıladı.

5 yıldır Türkiye’deki eğitim finansmanını daha adil, demokratik ve ulaşılabilir hale getirmek için çeşitli çalışmalar sürdüren E-Bursum, gençlerin en çok ihtiyaç duyduğu eğitim ve kariyer alanlarında da ilk adımlarını attı. Birçok kurum ile iş birliği ile gerçekleştirilen en güncel teknoloji ve eğitim programlarıyla 10 binin üzerinde gence Yapay Zeka, Blockchain, Siber Güvenlik, Future of Work, Programlamaya Giriş ve Dijital Pazarlama gibi konularda eğitim verilmesini sağladı. 2021 yılında, eğitim ve kariyer alanlarındaki çalışmalarına hız vererek Türkiye’nin en büyük eğitim finansman platformu olmanın ötesine geçmeyi ve Türkiye’nin en büyük gençlik platformu olmayı hedefliyorlar.

E-Bursum, yakın zamanda hayata geçireceği kredi sistemiyle, eğitim finansman alanında üçlü finans modelini bir arada barındıran ilk platform olma özelliğini elde edecek. Bunun yanı sıra, sınırlarını genişletip globale açılmak için ilk adımlarını 2021 yılında atıyor. Burs, kitlesel fonlama ve eğitim kredisi modelinin ilk olarak İngiltere’de okuyan öğrencilerle buluşturmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler