E-Bursum, öğrencilerin bireylerden destek alabileceği kitlesel fonlama özelliği Microfon’u duyurdu

2015 yılında her seviyeden öğrencinin eşit şekilde eğitim olanaklarına ulaşmasını sağlamak amacıyla kurulan E-Bursum, bireysel destekçilerin öğrencilere güvenli ve hızlı bir şekilde destek olabileceği Microfon adını verdiği yeni kitlesel fonlama özelliğini açtı.

E-Bursum, 4 senedir burs verenlerle yarım milyondan fazla öğrenciyi bir araya getirerek ve daha fazla öğrencinin burs olanaklarını erişmesini sağlıyordu. Bugüne kadar 35 milyon liranın 10 bin öğrenciye dağıtılmasına aracılık ettiler. Bu süreçte Türkiye’de vakıf, dernekler ve devlet tarafından verilen bursların yeterli olmadığı alanları gördüler ve Microfon ile bu açığı bireyler ve şirketlerin desteği ile kapatarak daha fazla gencin eğitimin finansmanına erişmesini hedefliyor.

Kitlesel Fonlama projesi Microfon ile 18 yaşından büyük her birey eğitimine devam edebilmek veya eğitimle alakalı her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için kampanya oluşturabiliyor. Kampanyalara herkesin görebileceği şekilde E-Bursum sitesinde yer veriliyor. Böylelikle öğrenciler sadece burs veren kurumlardan değil bireylerden de destek toplayabiliyor. Bireysel destekçilerin yanında kurumlar da öğrencilerin kampanyalarına sponsor olabiliyor. Öğrenci ve kurum eşleştirimesinin ardından kurumun çeşitli destekleriyle, daha geniş kitlelere dokunarak öğrenciler ihtiyaç duydukları desteğe daha hızlı ulaşabiliyor.

Eğitim finansmanının herkes için ulaşılabilir olması ve bu süreçlerinin daha adil, eşitlikçi ve kolay olmasını sağlamak amacıyla bu yolculuğa çıktığını belirten E-Bursum, #cesareteortakol diyerek kurumları ve bireysel destekçileri gençlerin bu cesaretine ortak olmaya davet ediyor. Siz de öğrencilerin eğitimlerine sorunsuzca devam etmelerine katkıda bulunmak isterseniz buradan kampanyaları inceleyebilirsiniz.

Sistematik hale getirilmiş burs sisteminin yanı sıra, 21. yüzyıl yetkinliklerine sahip bireyler olarak yetişmeleri için temel finansal okuryazarlık eğitimi, kariyer videoları da sunan E-Bursum’un bu projesi Türkiye’de eğitim dikeyinde faaliyet gösteren ilk kitlesel fonlama platformu özelliği gösteriyor.

Güncel İçerikler