Massive Bio, NASA’dan ilham alarak büyük veri platformu ile klinik çalışma ve hasta eşleşmesini 72 saate indirdi

Tüm kanser hastalarının dünyanın neresinde olurlarsa olsun kişiselleştirilmiş kanser tedavi seçeneklerine ulaşması gerekliliği noktasından yola çıkan yerli girişim Massive Bio, Kasım ayında Revo Capital liderliğinde 2.6 milyon dolar yatırım almasıyla çalışmalarına son hız devam etti.

Kısa bir sürenin ardından Amerika’nın Ulusal Kanser Enstitüsü ile yapay zeka temelli hasta ve klinik çalışma eşleştirme projesini açıkladı.

Dün ise onkoloji alanında bir yeniliğe daha imza attı. Sağlık sektörü ve onkoloji alanında önemli bir dönüm noktası olan ve NASA’nın komuta merkezinin işleyişinden ilham alan 72 saatte hasta ve klinik çalışma eşleştirme projesini hayata geçiren Massive Bio, büyük veri platformu ile kişiselleştirilmiş hedefe yönelik kanser tedavisinde yeni bir sayfa açıyor.

Girişimin sahip olduğu algoritmalar dünyaca ünlü onkologlar ve şirketlerle yapmış olduğu anlaşmalar sonucu elde ettiği bilgi havuzundan besleniyor. Hastalarının gen haritasındaki özelliklere bakarak sadece o kişiye özel tanı ve tedavi opsiyonları sunan girişim, hastalarının tedavilere verdiği tepkilere göre de algoritmasını iyileştirebiliyor.

Massive Bio, 2015 yılında Selin Kurnaz, Çağatay Çulcuoğlu ve Arturo Loaiza-Bonilla tarafından New York’ta kuruldu. Hali hazırda yaklaşık 20 tane büyük ilaç şirketi, klinik araştırma dernekleri gibi müşterilerle çalışıyor.

Güncel İçerikler