Armut, 2020 yılını yüzde 104 büyüme ile tamamladı ve 3 yeni ülkeye açıldı

Armut.com, pandemi nedeniyle zorlu geçen 2020 yılında da üzerinden geçen iş hacmini (GMV) %104, net gelirini yüzde 54 büyütmeyi başardı. 2020 yılı sonu itibariyle 5 milyon müşteriye ve 670 bin hizmet verene ulaşan şirket hizmet ihtiyaçları için tercih edilen ilk adres olmaya devam etti.

Türkiye’nin hizmet alanında çalışmalarını sürdüren online platform girişimi Armut, 2020 yılında büyümeye devam etti ve 2020 yılını yüzde 104 üzerinden geçen iş hacmi (GMV), yüzde 54 net gelir büyümesiyle kapattı.

Pandemiye rağmen yurt dışı yatırımlarına devam eden ve Avrupa liderliğini hedefleyen Armut, global markası HomeRun ile Polonya, Çekya ve Macaristan pazarlarına da girerek bulunduğu ülke sayısını İngiltere, Romanya, Mısır ve Suudi Arabistan’la beraber 8’e çıkardı. HomeRun taleplerine bakıldığında bu sene yüzde 81’lik bir büyüme gözlenirken, hizmet veren sayısı da yüzde 141 arttı.

Online hizmetler rağbet gördü

2020 yılını değerlendiren Armut’ın iki kurucu ortağından biri olan Erol Değim:

Bu yıl tahmin edilmesi zor, farklı tüketici davranışlarıyla karşılaştığımız bir yıl oldu. Zorluklara rağmen, Armut’un yaptığı ürün ve teknoloji yatırımları sayesinde kullanıcılarımızın en az temasla hizmet ihtiyaçlarına çözüm olabildiğimizi gördük. Ev hizmetleri alanındaki liderliğimizi pekiştirirken aslında yeni birçok alanda da Armut’un çok hızlı büyümesine tanık olduk. Pandeminin ve evde kalmamızın etkileri Armut hizmetlerinde de kendini gösterdi. Bu yıl açılan yeni hizmetler arasında online hizmetler, büyük ölçüde yer aldı. “Online psikolog”, “online yoga dersi”, “online matematik” ve “Online İngilizce özel ders” gibi yeni açılan hizmetlerin yanı sıra “psikolog, güzellik ve sağlık” kategorileri de hızlı bir büyüme gösterdi.” dedi.

Dezenfeksiyon ve cam balkon rekor kırdı

Evde geçirilen zaman arttıkça, evle ilgili ertelenen planlar da hayata geçirildi. 2020’de “cam balkon” talepleri yüzde 70 büyüyerek rekor kırdı. Dezenfeksiyon ve ofis temizliği gibi hijyen ağırlıklı hizmetler de mart ayından itibaren Armut’ta en çok talep edilen hizmetler haline geldi.

Yılın en hızlı teklifi 4 saniyede geldi

Teknolojisine yaptığı yatırımlar sayesinde saniyeler içinde hizmet verenlerle buluşmanın mümkün olduğunu söyleyen Değim, en hızlı taleplere de örnekler verdi. Armut üzerinden yapılan bir “çamaşır makinesi tamiri” talebi, oluşturulduktan sadece 4 saniye sonra ilk teklifini aldı. En hızlı 4 teklif alıp tamamlanan talep ise 24 saniyede “iPhone tamiri” oldu. En hızlı teklif seçimi, 18 saniyede “psikolog” hizmeti için gelen talepler arasında gerçekleştirildi.

Çalışan sayısı yüzde 30 arttı

2020 yılında da Armut yeni çalışma arkadaşlarıyla ekibini yüzde 30 büyütürken 8 farklı milletten 100 çalışana ulaştı.

Güncel İçerikler