Apple, ırkçılığa karşı insanları bilinçlendirmek için 100 milyon dolarlık REJI projesini hayata geçiriyor

Apple, günümüzün en büyük sorunlarından biri olan ırkçılığa karşı insanları bilinçlendirmek REJI projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Şirket, bu proje için 100 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Apple’ın Racial Equity and Justice Initiative (REJI) yani Irksal Eşitlik ve Adalet Girişimi olarak adlandırılan bu proje, beyaz olmayan insanların ve toplumların yaşadığı eşitsizlikleri ortadan kaldırarak bu insanların daha eşit koşullarda yaşamlarına devam etmelerini amaçlıyor. Proje kapsamında şirket, Tarihsel Siyah Kolejler ve Üniversiteleri’nin öğrenme merkezi olarak buluştuğu Propel Center’a 25 milyon dolar bağış yapacak.

Propel Center, Detroit’teki öğrenciler için kodlama ve teknoloji eğitimini destekleyen bir Apple Geliştirici Akademisi’ni de bünyesinde barındıracak. Apple REJI projesiyle birlikte ülke çapında renkli topluluklar için fırsatları genişletmeyi ve yeni nesil farklı liderlerin oluşturulmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Propel Center, yenilikçi müfredat, teknoloji desteği, kariyer fırsatları ve burs programları sunan yeni nesil farklı liderleri desteklemek için tasarlanıyor.

Erken seviye risk sermaye şirketi Harlem Capital, Detroit’teki Gelişim Akademisi’ne yer alan öğrenciler için ve Girişimci Kampı’na katılacak olan siyahi girişimciler ve geliştiricelere hem mentorluk hem de rehberlik hizmeti sağlayacak. Apple da bu faaliyetler için Harlem Capital’a 10 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Bununla birlikte şirket, Siebert Williams Shank’ın, azınlık şirketlerine ağırlık vererek küçük ve orta ölçekli işletmelere sermaye sağlayan Clear Vision Etki Fonu’na 25 milyon dolar yatırım yapacak. Fon, yetersiz hizmet alan pazarlarda faaliyet gösteren veya hizmet veren ve kapsayıcı büyüme girişimlerini destekleyen işletmeleri desteklemeye çalışıyor.

Güncel İçerikler