Fortinet, ağ görüntüleme ve iyileştirme alanında çözümler üreten Panopta’yı satın aldı

Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet, şirket ağlarına yönelik eksiksiz görünürlük ve otonom yönetim imkanı sağlayan SaaS inovatörü Panopta‘yı satın aldığını duyurdu. Panopta’nın çözümleri sunucuları, ağ cihazlarını, konteynerleri, uygulamaları, veri tabanlarını, sanal cihazları ve bulut altyapısını kapsıyor.

Müşteriler dijital inovasyonlarını hızlandırırken bir uygulamanın başarısını da kullanıcı deneyimi belirliyor. Bu yüzden altyapının her an çalışıyor olması çok kritik. Panopta’nın bulut temelli çözümü, konteynerde, bulutta, şirket içinde veya hibrit bir ortamda kullanıma alınan her hizmetin, ağ cihazının ve uygulamanın eksiksiz bir görüntüsünü sunuyor. Panopta’nın ölçeklenebilir ağ görüntüleme ve teşhis platformu, Fortinet Security Fabric ile birlikte kullanıldığında Fortinet’in kurumlar ve hizmet sağlayıcıları için en kapsamlı ağ ve güvenlik operasyon yönetim çözümünü ulaştırmasını sağlıyor.

Müşterilerin hibrit ağ altyapı güvenliğini ve performansını yükseltmeye ek olarak bu birleştirilmiş çözümün Fortinet’in bulut temelli olanlar da dahil güvenlik hizmetlerine güç veren altyapısının gerçek zamanlı görüntülenmesini ve etkisini de iyileştirmesi bekleniyor. SASE hizmeti, e-posta, güvenlik analitiği ve web uygulama güvenlik duvarı Panopta’nın platformunun sunduğu devamlı görüntüleme ve teşhisten faydalanacak. Panopta’nın çözümüyle Fortinet’in FortiGate yeni nesil güvenlik duvarı ve Güvenli SD-WAN çözümüyle entegrasyonu, SD-WAN bağlantısını ve performansını iyileştirecek. EK olarak Panopta’nın otonom olay yönetimiyle Fortinet’in SOAR platformu, ağ sağlığını tehdit eden olaylara karşı proaktif olarak teşhis koyma ve ortadan kaldırma imkanı için BT ekiplerine tek bir platform sunacak.

İş ortaklarının kolayca kullanabileceği şekilde tasarlanan Panopta’nın platformu, birden fazla kişinin kullandığı çözümü kendi hizmetlerine kolayca entegre etmeleri ve son müşterilerine hızla değer katmaları için MSSP’leri (Yönetilen Güvenlik Hizmeti Sağlayıcıları) ve katma değerli iş ortaklarını güçlendiriyor. Panopta çözümünde yer alan rol temelli erişim kontrolü, müşteriler arasında ve ek olarak Ağ Operasyon Merkezi (NOC) ve Güvenlik Operasyon Merkezi (SOC) ekipleri içerisinde detaylı bir yönetim katmanı sunuyor.

Mevcut uzaktan çalışma ortamında kullanılabilirlik, performans, güvenlik ve bir uygulamanın bileşenleriyle birlikte kalitesi son kullanıcı deneyimini etkiliyor. Panopta’nın çözümü hem ağ metriklerini hem de uygulama performansını analiz ederek kullanıcıların erişimini etkileyebilecek potansiyel sorunlu alanları tespit ediyor ve hızlıca, otomatik olarak ortadan kaldırılmasını sağlıyor. Bu aynı zamanda Dijital Deneyim Gözetimi veya DEM olarak adlandırılıyor.

Fortinet, Panopta’yı satın almasıyla ağ görüntüleme, tespit etme ve olaya karşılık verme alanlarında yeni özellikler ekleyerek sektöre en kapsamlı Güvenlikten güç alan Ağ platformunu sunacak. Bu özellikler arasında aşağıdakiler yer alıyor:

  • NOC ekiplerinin karşılık verme ve sorunu ortadan kaldırma süresini kısaltan ve bu sayede hizmet seviyesi anlaşmalarının (SLA) üstüne çıkmalarına yardımcı olan Birleştirilmiş Görüntüleme ve otonom Olay Yönetimi.
  • Kullanıcı deneyimini etkileyebilecek uygulama performansını ve bekleme süresini test etmek için düşük maliyetli test imkanı sunan 50’den fazla küresel varlık noktası (PoPS). Bu aynı zamanda sentetik işlem görüntüleme olarak adlandırılıyor.
  • AWS ve Azure’daki Kubernetes ve PaaS iş yükleri için bulut yerlisi gözetim.
  • Üçüncü parti şirketler ve modern iletişim araçları için kullanıma hazır entegrasyonlara sahip tamamen yapılandırılabilir uyarma iş akışları.
  • Fortinet’in değerli iş ortaklarına sunduğu faydalarla uyumlu olan bir başka birinci sınıf iş ortağı dostu hizmet.

Fortinet Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ken Xie, konuyla ilgili şunları söylüyor: “BT ortamlarının karmaşık ve dağıtık yapısı göz önünde bulundurulduğunda kurumlar, dijital kurumsal inisiyatiflerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmek için yüksek performanslı ve güvenli bir ağa ihtiyaç duyuyor. Güvenliği ve ağı bir araya getiren güvenlikten güç alan ağ yaklaşımı sayesinde şirketler, hiper bağlantılı kurumlarını korumak için hayati öneme sahip bağlantıya ve performansa sahip olabiliyor. Panopta’yı satın alarak sınıfının en iyi güvenlik hizmetlerimizi sınır ve bulut ağları gibi hibrit ortamlar için ağda daha fazla görünürlük ve teşhis imkanı sunan SaaS platformuyla tamamlamış olduk. Böylece kurumsal verimliliği artırırken güvenliği de yukarıya taşıyoruz.”

Güncel İçerikler