2020 yılında 9 milyon TL’lik yatırım yapan Galata Business Angels, toplam yatırım sayısını 39’a çıkardı

2020’de oldukça hareketli bir süreç geçiren Galata Business Angels (GBA), yılı 9 milyon TL (1.2 milyon dolar)’lik yatırımla kapattı. GBA’nın en yüksek yatırım turu, yurt dışına açılan portföy şirketleri ve Insider yatırımıyla, 2020 yılı GBA üyelerinin yüzlerini güldürdü.

2020 yılında portföyüne, akıllı reklam mecralarıyla ABD pazarında faaliyet gösteren Firefly’ı ve sesli kitap alanında yapay zeka çözümleriyle Hachette ve Harper Collins gibi önde gelen yayıncılarla anlaşma sağlamış Deepzen’i katan GBA, portföy şirketleri Tutumluanne, Kolay İK, Jetract, Userguiding ve Denebunu’ya da follow on yatırımları yaptı.

Bu sene yapılan yatırımların ağırlığı yeni yatırımlardayken, mevcut portföy girişimlerine de 300 bin dolar yatırıldı. Toplamda yatırım büyüklüğü 8,4 milyon dolar olan GBA’nın yatırım yaptığı şirket sayısı da 39’a ulaşmış oldu.

Ayrıca, bu sene Firefly’a yapılan 660 bin dolarlık yatırım GBA tarihinde tek turda yapılan en yüksek yatırım olarak kayıtlara geçti.

GBA girişimleri 2020 yılında, yurt dışı pazarlarını önemli ölçüde büyüttüler. Özellikle Dekopasaj ve Alotech ilk yurt dışı açılımlarını yaparlarken, Insider, Nymbl, Userguiding, Mutlubiev (Cleanzy), Deepzen, Vispera, Teleporter ve Otsimo da yurt dışı büyümelerini sürdürdüler.

GBA girişimlerine yatırım yapan fon sayısında da artış gözlemlendi. Insider’a yatırım yapan Riverwood’un yanısıra, Firefly yatırımcıları G Ventures, NFX ve Nymbl’ı destekleyen Cobalt Ventures da GBA’nın yatırım ortakları arasında yer aldılar.

2020 yılını değerlendiren GBA Başkanı Emre Kurttepeli, ‘2020 yılı hepimiz için her anlamda benzersiz bir yıl oldu. Pandeminin getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen Türk girişimcilik ekosistemi rekor kıran exitlere sahne oldu… GBA açısından da 32 milyon USD’lik Insider yatırımı ve Firefly’a yaptığımız büyük yatırım yüzümüzü güldürdü. Bu zorlu dönemde tüm negatifliklere göğüs gerip ayakta kalarak yoluna devam eden tüm vizyoner girişimlerimize bize umut ışığı olduklarından dolayı teşekkür ederim. 2021’in yasadığımız her şeyi unutturacak güzellikte iyi haberler getirmesini dilerim’ dedi.

Güncel İçerikler